Socialsekreterare/familjebehandlare.

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Råd- och stödenheten är en av sex enheter inom Individ- och familjeomsorgen i Trelleborgs kommun. Enheten ansvarar för öppenvård, beviljat som bistånd, till familjer och barn, familjevåldsfrågor inklusive ett skyddat boende, gruppverksamhet för barn och vuxna, och vissa förebyggande insatser. Efter årsskiftet utökas enheten med en medarbetare på en nyöppnad familjecentral. Enheten har idag 22 tillsvidareanställda medarbetare.

Enheten söker nu en vikarierande socialsekreterare till behandlingsgruppen p.g.a. en medarbetares föräldraledighet. I behandlingsgruppen arbetar du i ett team på 15 kollegor, med behandlingsinsatser på uppdrag av Mottagnings- och utredningsenheten. 

Du kommer att mötas av en arbetsplats som präglas av god stämning och hjälpsamhet, hög professionalitet och kompetens, där utveckling och framåtanda är ledord. Handledning tillhandahålls både internt och externt.

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare arbetar du företrädesvis med biståndsärenden barn och unga 0-20 år. Du arbetar med att utforma, genomföra och följa upp behandlingsarbetet. Du har stöd och hjälp att tillgå från 1:e socialsekreterare, chef och kollegor. Alla biståndsärenden dokumenteras och följs upp i behandlingsstödet Journal Digital. Extern samverkan är vanligt förekommande - både på individ- och organisationsnivå, och enheten ansvarar även för gruppverksamhet (service) till både barn och föräldrar.

Inom familjebehandlingsgruppen finns olika arbetssätt och insatser. Individ- och familjeomsorgen arbetar verksamhetsövergripande med att implementera Signs of safety i både utrednings- och behandlingsarbetet.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har socionomexamen, erfarenhet av arbete med familjebehandling, socialtjänstens barnavård och körkort.

Du är ansvarstagande, målinriktad och har en god förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet under givna tidsramar. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer i arbetet. Du måste ha ett stort engagemang och kunna bemöta människor med respekt och integritet. Det är meriterande att ha utbildning i Signs of safety och utbildning i att leda gruppverksamhet.

Arbetstid/varaktighet

Heltid, vikariat t.o.m. 2019-01-31.

Tillträde

2018-01-15 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Li Djurfeldt, enhetschef, 0410-73 3950.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2017-10-25 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och