Kommunikationschef

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Trelleborgs kommun arbetar tillsammans med kommunens olika aktörer för att skapa en attraktiv plats att leva, verka och bo på. En växande kommun ställer krav på en kommunikations- och utvecklingsorienterad förvaltning. Vi söker nu dig som vill leda det fortsatta utvecklingsarbetet inom kommunikationsområdet, med anställning på kommunledningsförvaltningen.

Trelleborgs kommun är i ett utvecklingsskede när det gäller arbetet med kommunikation. Arbetet sker utifrån ett särskilt prioriterat uppdrag från politiken om att utveckla kommunen mot en mer kommunikativ centraliserad organisation där kommunikation är ett strategiskt ledningsverktyg.

Utifrån uppdraget ska bland annat kommunens varumärke och attraktiva värden stärkas, samt metoder och former för medborgardialog. Kommunen satsar även på digitalisering och samspelet mellan kommunikation och digitalisering är en avgörande framgångsfaktor. Ny webbplattform finns också med i kommande utvecklingsarbete.

Ambitionen är att ge lite bättre service varje dag för kommuninvånaren men även arbeta med att stärka kommunens profilering som en attraktiv regional boendeort.

Kommunikationsenheten hanterar den de centrala kommunikationsfrågorna och kommunikationsstrategin för kommunen. Kommunikationsenheten består av fyra tjänster, utöver chefsrollen. Dessutom finns ett nätverk av webbredaktörer på kommunens förvaltningar.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationschef leder du proaktivt arbetet på kommunikationsenheten i Trelleborgs kommun och har ett funktionellt övergripande ansvar för kommunikationsfrågor inom kommunen. Enheten är placerad på kommunledningsförvaltningen.

Du driver utvecklingen av kommunens kommunikation, men arbetar också operativt främst med strategisk kommunikationsrådgivning till kommunens verksamheter, mediefrågor, kriskommunikation och varumärkesfrågor. Du har budget- och personalansvar, samt deltar i kommunens ledningsgrupp. Omvärldsbevakning och framtidsbedömning är viktiga inslag i arbetsuppgifterna.

Som ledare vägleder du dina medarbetare mot verksamhetens mål. Du ska bidra till att skapa ett stimulerande, utvecklande och positivt arbetsklimat i verksamheten där medarbetarna ges möjlighet att engagera sig och vara delaktiga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning media- och kommunikation eller annan relevant inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från chefs- eller ledarskap, gärna från offentlig förvaltning, är meriterande. Du har också flerårig erfarenhet av kvalificerat strategiskt och operativt arbete med intern och extern kommunikation samt vana att arbeta med digitala kanaler.

Du ska även ha god erfarenhet av utvecklingsarbete, ha vana att leda och driva projekt och processer samt slutföra och implementera resultat. Vi önskar också att du har erfarenhet av hantering av press- och mediakontakter och att arbeta med omvärldsanalys samt att du har erfarenhet av arbete med kriskommunikation.

Som person bör du ha ett rakt och tydligt förhållningssätt, vara inkluderande och coachande, prestigelös, flexibel och tillgänglig. Vi söker dig som är strukturerad, har ett stort driv, kan ta initiativ och arbeta självständigt. Du ska också ha lätt för att samarbeta, bygga relationer och trivas med utåtriktat arbete.

 

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontakt

Fredrik Geijer, Kommundirektör. Tfn : 0410-73 31 14

Charlotte Rosenlund-Sjövall, Stabschef. Tfn: 0410-73 31 11

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-03-10 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och