Ingenjör till VA-avdelningen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

I Skånes sydvästra hörn finner du Trelleborgs kommun. Här finner du den böljande slätten som möter havet på Sveriges sydkust. Trelleborgs kommun befinner sig i en intensiv fas, både lokalt och regionalt, då kommunen stadigt omvandlas, växer och formerar sig inför att bli Kuststad 2025.

VA-avdelningen består av ca 35 anställda fördelat på fem enheter. Tillsammans arbetar vi för att säkerställa att kommunens vatten- och avloppsverksamhet fungerar, så att våra abonnenter får ett gott dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det når recipient. 

Vi söker nu dig som är självgående ingenjör med kunskaper i och intresse för VA-frågor och de utmaningar som erbjuds inom förvaltningen av en VA-anläggning. Du kommer att ingå i utredningsenheten och arbeta i ett team med ytterligare tre ingenjörer och två utredningstekniker.

Arbetsuppgifter

Utredningsenheten utför undersökningar på det driftsatta ledningsnätet såsom läcksökning, kamerainspektioner och flödesmätning. Enheten ansvarar även för anslutningsprocessen av nya kunder samt hantering av abonnentrelaterade utredningar. VA-avdelningens kartdatabas och datamodeller ingår också i enhetens ansvar liksom att representera VA-avdelningen i olika sammanhang t.ex. vid detaljplaner och bygglovsfrågor.

Fokus i denna tjänst är huvudsakligen abonnentrelaterade frågeställningar såsom anslutningsprocessen, VA-taxa, ABVA (Allmänna bestämmelser för brukande av allmän VA-anläggning), avtalsskrivning och frågor gällande ersättningsanspråk etc. Beroende på tidigare erfarenhet, intresse och kompetens kommer även andra frågeställningar/arbetsuppgifter att bli aktuella såsom dagvattenfrågor, utveckling av GIS-tjänster samt förekommande utredningsarbete och projekt.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs ett nära samarbete med övriga kollegor då arbetsuppgifter sker tillsammans eller i samråd. Vissa arbetsuppgifter av mer praktisk karaktär kan komma att bli aktuella. Exempel på detta är att besiktning av fastighetsinstallationer eller undersökningar i fält.

Arbetsuppgifter görs inom flertalet olika datorprogram, så som Word, Excel, Powerpoint, Outlook, men även GIS-, CAD- och databasprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten lämplig akademisk utbildning på högskolenivå och/eller relevant arbetslivserfarenhet inom området. Exempelvis är du utbildad och yrkeserfaren inom teknik, miljö eller annat område som du motiverar och arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Körkort B är ett krav.

Du har god datorvana och hanterar vanliga program såsom Word, Excel, Powerpoint, Outlook med flera. Erfarenhet av GIS-program, CAD-program, databashantering är meriterande.

Som person är du flexibel, noggrann, ansvarstagande och har bra ordningssinne och hög servicekänsla. Eftersom arbetet innebär dels mycket kundkontakter och dels formuleringar av olika typer av skrivelser, är det viktigt att du är en god kommunikatör. Du uttrycker dig väl på svenska, i både tal och skrift.

Att ha kundfokus är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa goda relationer, både internt och externt. Du bör trivas med ett ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete där du kan se och ta tillvara förbättringsmöjligheter.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse

Kontakt

Frågor om tjänstens innehåll, kontakta Daniel Pålsson Wargren, VA-chef tfn 0410-73 38 01 eller Mikael Werner, utredningschef tfn 0410-73 38 42.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket  

Sista ansökningsdag

Vi vill ta del av din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-03-03.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och