Hållbarhetsstrateg

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Avdelningen för Hållbar utveckling vid Trelleborgs kommun arbetar för kunskapshöjning och för att förverkliga en hållbar utveckling med hänsyn till människa, natur och våra begränsade resurser. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team samtidigt som du självständigt verkställer olika delar i projekt och deltar i kommunens löpande hållbarhetsarbete. Vill du arbeta med frågor inom miljö och utveckling och dessutom ha möjlighet att påverka utvecklingen inom området? Då är du den vi söker till en spännande tjänst hos oss.

 

Arbetsuppgifter

Som hållbarhetsstrateg är du en nyckelperson och ansvarar för att fortsätta arbetet med att driva hållbarhetsfrågor med fokus på miljöfrågor och forskning och utveckling i kommunen. Du arbetar utifrån politiska mål, lagstiftningens krav, verksamhetsmål och skapar ett effektivt och utvecklingsinriktat arbete med jämn och hög kvalité. Arbetet präglas av såväl strategiskt som operativt arbete. Du kommer att kontinuerligt föra dialog med såväl förvaltningar, bolag och övriga intressenter. Därför är det meriterande om du har erfarenhet av samverkan med näringsliv och andra finansiärer.

Du arbetar i kommunens styr- och ledningssystem tillsammans med våra förvaltningar samt bereder ärenden till kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Du arbetar med omvärldsbevakning och sätter mål för att kunna ligga i framkant i utvecklingen av arbetsområdena marin natur och resursflöden och forskningsstrategiskt arbete. Analyser, implementering och uppföljning är en stor del av arbetet knutet till styrning och ledning vilket kräver att du skall förstå och producera texter av hög kvalitet, sam identifiera relevanta indikatorer och mätbara mål för området.

Just nu har vi mycket fokus på Blue Room. Ett projekt som ska utveckla samverkan mellan kommun, näringsliv och akademi utifrån lokala utmaningar. Här finns möjligheterna med kommunens nära relation med havet som en naturlig tillgång. En del av tjänsten innefattar att ansvara för Trelleborgs kommuns del i detta arbete.

I tjänsten kan nationella och internationella resor ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig med avslutad akademisk utbildning inom marinbiologi, ekologi eller annan miljövetenskaplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är särskilt meriterande om du är disputerad forskare, eller har erfarenhet av forskning och utveckling eller forskningsprojekt.

Du har erfarenhet och kunskap om hållbarhetsfrågor och dess betydelse i samhället. Har du erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation, projektledning, särskilt inom EU-projekt, ser vi även detta som meriterande.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Har du kunskaper i andra språk är det meriterande.

Vi ser att du har god kunskap om styr- och ledningsfrågor samt verksamhetsutveckling inom ämnesområdet hållbar utveckling. Vi vänder oss till dig som trivs med en kombination av strategiskt och operativt arbete och har erfarenhet av att självständigt driva dina frågor i samverkan med chefer och andra funktioner. 

Som person är du genomförare, fullföljer projektidéer och uppnår resultat. Du tar ansvar för din uppgift och driver processer vidare. Du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd och smidig. Struktur och planering gör att du arbetar effektivt. Du har en problemlösande analysförmåga och arbetar bra med komplexa frågor. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser saker ur både ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du väger samman information och olika hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden och agerande som hänger samman med kommunens värdeord – öppenhet, respekt och ansvar. 

B-körkort.

 

 

Arbetstid/varaktighet

1år vikariat, omfattning 100%.

Tillträde

2018-04-02 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Lina Wedin Hansson Hållbarhetschef, 0729-76 51 09.
Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom kommunen. Vi ser gärna manliga sökanden då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning.

Sista ansökningsdag

2018-04-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och