GIS - Ingenjör

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

I Trelleborg pågår just nu stadsomvandlingsprojektet Kuststad 2025 som kommer att ha en stor betydelse för både regionen och kommunen. Projektet innehåller bland annat omvandling av centrala stadskvarter och ny bebyggelse nära havet mitt i Trelleborg.

Avdelningen Bygg, mät & karta finns på Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning. Vi är ett ambitiöst team som drar nytta av varandras kunskaper och utvecklas tillsammans. Vi drivs av vår vilja att skapa en bättre vardag för våra medborgare.

Som GIS-ingenjör kommer ditt fokus ligga på att bygga en GIS-verksamhet i framkant. Du kommer också medverka till kommunens digitala utvecklingsresa där vår uppgift är att se över arbetssätt, teknik och geodata kopplat till samhällsbyggnadsprocessen och ett växande Trelleborg.

Vi söker dig som vill bli kollega med våra trevliga och kompetenta mät- kart- och GIS-ingenjörer. Här får du möjlighet att kombinera ditt tekniska kunnande med ditt intresse för samhällsbyggnad och GIS.

Arbetsuppgifter

Som GIS-ingenjör kommer du vara ansiktet utåt mot våra användare av geodata. Genom din medverkan kommer du att bidra till att utveckla användandet av geodata.Du kommer bland annat att arbeta med hantering av geodatabaser och metadata, strukturera lagringen av geodata och tillgängliggöra geodata för olika verksamhetssystem och e-tjänster. I det dagliga arbetet kommer du att förvalta geodata, genomföra utbildningar, utföra GIS support och bistå med teknisk kompetens till kommunens olika verksamheter. Dina ansvarsområden omfattar bland annat att tillhandahålla vår geodata på ett ändamålsenligt sätt till interna och externa aktörer. I Trelleborgs kommun pågår satsningar inom 3D och visualisering vilket kommer att vara en del av arbetsuppgifterna. 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning som GIS-ingenjör eller som teknisk lantmätare. Eller annan, som vi bedömer, likvärdig utbildning. Du har mycket goda kunskaper inom GIS och inom databashantering av geografisk information.

Erfarenheter av ESRI:s applikationer och GEOSECMA:s verksamhetsmoduler är meriterande liksom erfarenhet från program för 3D-hantering och visualisering. 

Vi lägger stort värde i personliga egenskaper.

Arbetstid/Varaktighet:

Heltid tillsvidare.

Tillträde:

Efter överenskommelse.

Kontaktperson:

Greger Ragnarsson, avdelningschef, 0410-73 40 54.

Sista ansökningsdag:

2019-06-07, via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi kommer att arbeta med löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och