Förskollärare/Barnskötare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Gertrudsgården invigdes 1950 och är Trelleborgs äldsta förskola. Sedan mitten av 90-talet är Gertrudsgården även en integrerad OB-förskola med fritids. Det är öppet dygnet runt, nästan alla dagar, året om. Förskolan är mångkulturell och belägen i östra delarna av Trelleborgs centrum med gångavstånd till stadspark, bibliotek, museum och strand. Med buss är det lätt att komma till närliggande naturområden. Vi har 85 barn inskrivna på förskolan, och de är fördelade på 5 avdelningar i olika åldersgrupper. Idag har vi 70 förskolebarn och 20 fritidsbarn som har behov av OB-tider pga. föräldrarnas arbetstider. Under dagen erbjuds barnen förskoleverksamhet på Gertrudsgården, medan fritidsbarnen kommer från sina fritidshem runt kl. 18.00. De senaste åren har behovet ökat och vi har fått utöka dessa platser efter hand.

Förskolan arbetar för att barn och föräldrar ska känna trygghet och tillhörighet. Barnen ska känna lust att lära och vara delaktiga i sitt lärande. Förskolans läroplan genomsyrar arbetet på förskolan och pedagogerna för kontinuerliga diskussioner om förhållningssätt och arbetsmetoder. Satsningen på Grön flagg de senaste åren har varit en framgång och det har skapat engagerade och motiverade barn och pedagoger. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Som Förskollärare/Barnskötare i vår OB-verksamhet får du arbeta på olika tider- dag, kväll, natt och helg. Du får arbeta med barn i åldrarna 1-13 år som du ska utveckla och stimulera efter deras förmågor, intressen och behov. Du kommer att arbeta med pedagogisk dokumentation genom UNIKUM utifrån ett reflekterande och lärande syfte. Vi betonar helheten i barns utveckling och ser därför föräldrasamarbete som en viktig del i vårt arbete. Tillsammans med övriga pedagoger planerar, genomför och följer du upp förskolans verksamhet efter våra styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare eller utbildad barnskötare med erfarenhet av barnskötaryrket. Har du dessutom erfarenhet av arbete inom OB verksamhet är det en merit. Du har goda kunskaper om förskolans mål och metoder samt vill vara med att utveckla arbetet på förskolan och vår OB-verksamhet. Vi ser gärna att du har kunskaper i TRAS, TAKK och Bornholmsmodellen. Som pedagog är du lyhörd, helhetstänkande, har hög flexibilitet och en god samarbetsförmåga. Du kommer att få ta stort ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Klicka på länken för att se vår film om förskoleverksamheten i Trelleborg kommun.

https://www.youtube.com/watch?v=EKsRmh6IGNs

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Carina Berggren, Förskolechef, 0410-733792

Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14
Annette Rönnemyr, Kommunal, 0729-76 50 43

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2018-01-01. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Vi arbetar med löpande urval och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och