Förskolelärare till Träningsskolan

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi finns i västra Trelleborg mellan natursköna Albäckskogen och Flaningen, med gröna områden strax utanför skolgården. Bäckaskolan är en F-6 skola med ca 350 elever och en träningsskola åk 1-9 med ca 20 elever. 

Bäckaskolans vision är:

Att genom en positiv och glädjefylld miljö skapa nyfikenhet, kreativitet och arbetsglädje i ett ansvarsfyllt och målmedvetet lärande. Vi ser olikheter som en tillgång där alla elever ska känna sammanhang och tillhörighet i skola och samhälle. Tillsammans med elever, vårdnadshavarna och all personal sätter vi kunskapen i fokus, nu och för framtiden!

Vårt motto är: Sveriges gladaste skola!

Grundsärskolan med inriktning träningsskola är lokalt integrerad på Bäckaskolan och Fågelbäckskolan i skolår 1-9. I varje klass arbetar lärare och en eller två förskollärare/elevassistenter. Verksamheten har nära samarbete med grundskolan.

Verksamheten på träningsskolan präglas av trygghet, glädje och kreativitet. Vi sätter elevens självkänsla och tillit till den egna förmågan i fokus. Nu behöver vi dig som vill vara med att bl.a. utveckla fritidshemmet och arbeta för att göra miljön spännande och lärorik för eleverna enligt de styrdokument som finns för fritidshemmet. Du kommer också att fungera som elevassistent i en klass under skoldagen.

Arbetsuppgifter

Som förskolelärare i träningsskolan kommer du bl.a. att ha ett arbetsledande ansvar och driva det pedagogiska uppdraget på fritidshemmet tillsammans med rektor utifrån särskolans styrdokument. Du kommer tillsammans med dina kollegor ge eleverna de förutsättningar och verktyg som behövs för att de ska lära och utvecklas på bästa möjliga vis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskolelärare och som har väl dokumenterad erfarenhet av att arbeta med barn/elever med autism och utvecklingsstörning. Du ska ha arbetat med visuellt tydliggörande pedagogik, med "tecken som stöd" och med andra alternativa kommunikationsverktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet från fritidshemmet.

Du är en person med brinnande intresse och engagemang för elever i behov av särskilt stöd, med intresse och förmåga att kunna arbeta i team kring elevernas bästa. Ditt förhållningssätt bygger på ärlighet, tydlighet, trygghet och optimism. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Verkar det intressant? Tveka inte att söka tjänsten!

Arbetstid/varaktighet

100% tillsvidareanställning, semestertjänst.

Tillträde

2019-08-12 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Malena Björner, rektor 0410-733613

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-05-31, via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev.
Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast.
Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

 

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och