Distributionselektriker

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Energiavdelningen består av medarbetare inom planering- och teknik, drift- och underhåll samt kund- och fakturasupport. Den dagliga kärnverksamheten består av planering samt löpande drift- och underhåll av kommunens elnät. Utöver detta pågår i nuläget en utveckling av kommunens lokalt inkommande nät från dagens 50 kV till att i framtiden uppgraderas till 130 kV. Utvecklingen är en förutsättningen för att möta det behov av elkonsumtion som finns i framtidens Trelleborgs kommun.

Då en av våra medarbetare går vidare till ny roll söker vi nu en medarbetare med placering på enheten för drift- och underhåll.

Vi erbjuder dig:

 • Fokus på ett hållbart elnät idag och för framtiden
 • Fokus på personlig och teknisk säkerhet samt gott samarbete
 • Stimulerande och tekniskt utvecklande arbetsuppgifter
 • Goda möjligheter att utifrån frihet under ansvar påverka din arbetssituation
 • Goda möjligheter att på sikt ta större tekniskt ansvar inom avdelningen
 • Stabil och långsiktig anställning

Arbetsuppgifter

Vi arbetar för att göra leveransen av el till våra kunder inom koncessionsområdet så säker och avbrottsfri som möjligt. Eldistributionsnätet är på 0,4-10 kV och arbetsmoments utförs i enligt med ESA (Elsäkerhetsanvisningarna).

Arbetsuppgifter som distributionselektriker innebär:

 • Felavhjälpning
 • Förebyggande underhåll
 • Reparation av låg- och mellanspänningsanläggningar, kabelskåp och fördelningsstationer
 • Uppsättning av mätare och mätutrustning
 • Kabelvisning
 • Det kan även finnas möjlighet att arbeta med nyläggning och ombyggnad av elnätet
 • Beredskap ingår som en del av tjänsten då du har erfarenhet av utrustning och arbetsmetoder

För att trivas i rollen som distributionselektriker har du ett genuint intresse för elkraftsbranschen, trivs att arbeta med varierande uppgifter, har god fysik samt ser positivt på att arbeta i en utomhusmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fullständig och avslutad elteknisk utbildning på gymnasienivå, gärna med inriktning elkraft, eller annan relevant yrkesutbildning.

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet från eltekniskt arbete. Du har kanske erfarenhet som serviceelektriker, underhållsarbeten inom el, entreprenadelektriker och/eller el- eller linjemontage. Vi värdesätter om du har erfarenhet av direktkontakt med kund.

Körkort klass B är ett krav. Du behöver även ha allmän datorvara motsvarande hantering av de vanligaste förekommande programmen i Microsoft Office.

Meriterande är om du har tidigare dokumenterade kunskaper inom: ESA14, Heta arbeten och Arbete på väg.

Befattningen kräver att du är ansvarstagande, noggrann och har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att variera självständigt arbete med att i samarbete med kollegor finna lösningar som är till gagn för verksamheten och våra kunder. Du är nyfiken på att lära dig nytt och vill utvecklas i din roll.

Tillsammans arbetar vi för en gemensam värdegrund på vår arbetsplats: Öppenhet, Respekt och Ansvar. Därutöver värdesätter vi ärlighet, enkelhet och engagemang.

Då beredskap inom verksamheten ingår på sikt, krävs att du behöver kunna ta dig från bostad till arbetsplats inom rimlig tid.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse

Kontaktperson

Frågor om tjänstens innehåll besvaras av rekryterande chef Fredric Magnusson, 0410-73 38 21. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av: Linda Dahlgren, HR-specialist, 0410-73 41 64.

Fackliga kontakter

www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2018-03-04 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Då vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering ser vi gärna att du skickar din ansökan utan dröjsmål.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och