Brandman - deltid

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika avdelningar; Planavdelningen, Avdelningen Bygg Mät & Karta, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Under år 2020 flyttar räddningstjänsten i Trelleborg till en helt nybyggd brandstation vilket bland annat ger dig möjlighet att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Arbetsuppgifter

Som deltidsbrandman i Trelleborg kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt rullbandstest vilket Räddningstjänsten i Trelleborg kan hjälpa dig med. Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av internutbildning som Räddningstjänsten i Trelleborg tillhandahåller under två veckor i höst. Du avslutar utbildningen genom att delta på MSBs skola för utförande av Grib 2.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Trelleborg inom fem minuter från larmet. Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. I rekryteringsprocessen ingår Räddningstjänsten Trelleborgs anställningstester. Arbetstiden blir beredskapstjänstgöring var fjärde vecka.

Som person är du trygg i dig själv, stresstålig och en god lagspelare. Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet

Deltid, provanställning 6 månader.

Tillträde

Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson

Christer Lindell, platschef, E:post christer.lindell@trelleborg.se
Facklig företrädare; nås via kommunens växel 0410- 73 30 00.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2020-04-10 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast.

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och