Belysningsingenjör

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Trelleborgs kommun befinner sig i en expansivt läge, vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom respektive förvaltning. Nu söker vi till tekniska förvaltningen en belysningsingenjör som arbetar brett med interna och externa kontakter.

Det omfattande stadsomvandlingsprojektet Kuststad 2025 har påbörjats under föregående år och kommer fortsätta att prägla kommunens och förvaltningens arbete under de närmsta åren. Projektet består av ett antal delprojekt för staden och kommunen i stort; varav Sjöstaden och ny hamninfart är ett par. Läs gärna mer om Kuststad 2025 på vår hemsida.

Gatuavdelningen är en av nio avdelningar inom Tekniska förvaltningen. Avdelningen består idag av två enheter; drift- och underhåll, trafikenheten samt administrativ och arbetsledande personal. Vi är idag 17 anställda som tillsammans arbetar med drift och underhåll av gator och torg, övriga allmänna platser, trafiksäkerhetsfrågor, salutorg, parkeringsövervakning, bidrag till enskilda vägar samt gatubelysning. Vi samarbetar brett över gränserna, mellan kommunala och privata aktörer.

Arbetsuppgifter

Rollen som belysningsingenjör är direkt underställd gatuchefen och omfattar belysningen inom Trelleborgs kommun, som kommunen ansvar för. Som belysningsingenjör har du en arbetsledande funktion, dock ej personalansvar, och arbetar både administrativt på kontor samt med visst operativt fältarbete.

Rollen innebär arbetsuppgifter så som:

Systemansvar för vårt upptändningssystem Green Street från Capelon. Ansvar för att administrera/planera drift- och underhåll av belysning, för bl.a. gator och torg. 

I rollen som drift- och underhållsansvarig inom området ingår att gentemot medborgarna svara för belysningens funktion, hantera felanmälan och se till att vår egna personal tillsammans med entreprenörer åtgärdar fel och brister. Du kommer även att besvara ledningsfrågor/kabelvisning mot andra aktörer.

Planering av trafikanordningsplan samt grävtillstånd tillhör vardagen i denna tjänst.

I ny- och ombyggnadsprojekt arbeta med utredning, planering och utformningen av den offentliga belysningen, med mål att skapa gatumiljöer som är funktionella och attraktiva både dag- och nattetid.

Du kommer vidare att driva och delta i vårt utvecklingsarbete inom belysningsområdet där vi bl.a. vill skapa trygghet och upplevelse samt energieffektiv belysning. Det kommer också att finnas utrymme för att delta i kontorets övriga investeringsprojekt kopplat till gatu- och parkmiljöer.

Rollen innefattar även att bedriva bransch- och omvärldsbevakning, arbetsleda vår belysningsmontör och samordna insatserna i fält, vara BAS P/U med framtagning av riskanalyser m.m. samt handlägga belysningsärenden till tekniska nämnden.

Datorprogram/system som används för beredningsarbeten är bl.a. AutoCad, Cadra, Rakel, Mapguide, Ledningskollen och ArcGis. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från drift och underhåll samt styrsystem av offentlig belysning. Vi tror att du har erfarenhet av belysningsfrågor som en del eller i sin helhet från föregående arbetsroll.

Utbildningsmässigt har du teknisk högskoleutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig, med inriktning mot el- och belysning.

Krav:

  • Körkort B
  • Allmän IT-kompetens

Meriterande:

  • Erfarenhet av datorprogram/system som används
  • Kunskaper om ljusberäkning
  • Kunskap och erfarenhet av rollen som BAS P/U
  • Erfarenhet från politiskt styrd organisation
  • Erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling

I denna roll trivs du som är strukturerad, tar ansvar för helhet och ekonomi samt har en god samarbetsförmåga och lätt för att bygga goda relationer såväl internt som externt. Vi söker dig med en välutvecklad kommunikativ förmåga som uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du trivs med ett omväxlande arbetsinnehåll och har förmågan att växla mellan utredande administrativt arbete och operativt arbete.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse

Kontakt

Frågor kring tjänstens innehåll besvaras av Kristoffer Tonning, gatuchef, telefonnummer 0410-73 41 86. Frågor kring rekryteringen besvaras av Linda Dahlgren, HR-specialist, telefonnummer 0410-73 41 64. 

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2017-12-06 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och