Undersökningar och nomineringar

Här kan du läsa om vad andra skriver om Trelleborg och om hur Trelleborg placerar sig i olika undersökningar och vilka nomineringar och utmärkelser som Trelleborg har fått.

September 2011: Näst bästa företagsklimatet i Skåne
När Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Stockholm Business Region och Business Region Göteborg och för första gången presenterar Öppna jämförelser för kommunernas företagsklimat placerar sig Trelleborg först av de skånska kommunerna som deltog. För hela lander blev det plats 66 av 166 deltagande kommuner.
Källa: Sveriges Kommuner och Landsting

Januari 2011: Näst bästa fastighetsföretagarkommun i Skåne
I undersökningen Fastighetsföretagarklimatet har fastighetsföretagare i 16 sydsvenska kommuner tyckt till om förutsättningarna för att driva fastighetsverksamhet. Undersökningen är utförd av Demoskop på uppdrag av Fastighetsägarna Syd.
Källa: Fastighetsägarna Syd

December 2009: Lättläst webb fortfarande ovanligt
Trelleborgs kommun är en av det fåtal kommuner som lever upp till kraven för Lättläst information på sin webbplats. Bara 3 av 33 kommuner i Skåne län har ett eget webbrum med information på lättläst svenska på sin webbplats.

November 2009: Toppbetyg åt Trelleborgs hemsida
Mycket väl godkänt! Det betyget får Trelleborgs kommuns webbplats i en undersökning som gjorts om tillgänglighet. Trelleborg placerar sig på sjunde plats bland landets alla 290 kommuner. Av listans tio-i-topp ligger inte mindre än fyra kommuner i Skåne.
Källa: Validerat

September 2009: Uppåt i nyföretagarbarometern
Jobs and Society Nyföretagarcentrum och Bolagsverket tar regelbundet fram statistik över nyföretagandet i Sverige. För det första halvåret 2009 blev det för Trelleborgs räkning en 82:a plats (125 plats år 2008) och 5,3 nya företag per 1000 invånare.

September 2009: Webbgranskning med medborgarfokus
SKL har gjort en medborgarinriktad kartläggning av kommuners webbplatser. Trelleborg placerade sig på en delad 42:a plats.
Källa: SKL

Juni 2009: Trelleborg årets klättrare
Trelleborg avancerar 120 placeringar från plats 253 till plats 133 på listan över landets bästa boendekommuner i den undersökning som tidningen Fokus genomfört.
Källa: Fokus

Maj 2009: Trelleborgs företagsklimat bättre
Trelleborg avancerar 53 placeringar från 191 plats till 138 plats på listan över landets bästa företagsklimat i den attitydundersökning som Svenskt näringsliv genomfört.

Januari 2009: Trelleborgarna nöjda med Trelleborg
Varannan trelleborgare skulle varmt rekommendera sina vänner och bekanta att flytta till Trelleborg, bara var sjunde skulle avråda. Detta och mycket mer visar den medborgarundersökning som Statistiska Centralbyrån, SCB, gjort för Trelleborgs kommuns räkning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?