Serveringstillstånd

Här kan du läsa om hur du ansöker om serveringstillstånd och få mer information om vad som gäller för dig som bedriver sådan verksamhet i Trelleborg.

NYHET:
Du som ansöker om tillfälligt serveringstillstånd för slutna sällskap, eller utökade tider, drycker, lokal eller uteservering ska använda e-tjänsten via vår självbetjäning. Klicka här. Handläggningstiden är för närvarande en månad.
Du som ansöker om stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten och slutna sällskap samt tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten ska använda denna e-tjänst. Klicka här.
Du måste ha tillgång till BankID.
Ritning som skickas in ska vara i A4-format.
Ange mått i meter, till exempel 4,5 meter, 3,4 meter, 0,8 meter.
Ansökningsavgiften ska betalas i samband med ansökan. Läs mer om detta här.

Du behöver söka serveringstillstånd för att få sälja eller servera alkohol (spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker) till allmänheten och till slutna sällskap. För att få sälja folköl krävs att du gör en anmälan till kommunen.

Som alkoholservering räknas alla former av servering av alkohol mot ersättning, även om den ingår i en annan avgift som till exempelvis en entréavgift. Tillståndet gäller för servering i lokalen du ansöker för.

Serveringstillstånd - så här fungerar det

Relaterad information

Försäljning av folköl
Försäljning av tobak och liknande produkter
Receptfria läkemedel

Hjälpte informationen på den här sidan dig?