Rådgivning och utvecklingsprogram

Bär du på en affärsidé och funderar du på att starta eget? Du kanske redan har startat och driver företag idag?
Oavsett vilket, har du möjlighet att testa bärigheten i din affärsidé eller utveckla både dig och ditt företag i vårt utvecklingsprogram för företag och företagare. Och det är helt kostnadsfritt!

John R Pickens är rådgivare på Green Room Trelleborg.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika John R Pickens är rådgivare på Green Room Trelleborg.

Green Room drivs i Trelleborgs kommuns regi. Vårt uppdrag är att strategiskt bidra till näringslivets utveckling i regionen bland annat genom att vara ett stöd i utvecklingen av livskraftiga och konkurrensdugliga företag.

Kom och testa eller vässa din affärsidé!

Vi har en beprövad och strukturerad metodik så att du kan testa bärigheten i din affärsidé. Att starta företag innebär alltid en risk. Vi hjälper dig att minimera den. Med vår hjälp får du bättre beslutsunderlag i din process. I Green Room börjar vi med att grunda i det strategiska. Du definierar din kund, din marknad och analyserar konkurrenter. Det är först när du gjort denna hemläxa som du vet hur ditt uttryck ska vara. Att börja i fel ände är ofta en tidsödande och dyr process.

Flera av deltagarna i Green Room är redan drivna företagare och entreprenörer. De är en del av företagarprogrammet och kommer till oss för att utveckla både sitt företag och sig själva som företagare. De diskuterar frågor som – Hur ska jag hantera priskonkurrens? Hur utvecklar jag en effektivare marknadsstrategi och marknadsplan? Hur bygger jag ett starkt varumärke? Hur vässar jag min affärsidé och når bättre lönsamhet? Hur tar jag in mer kapital? Så välkommen du också, även om du redan är en erfaren företagare. Allt deltagande är konfidentiellt.

Rådgivning eller program

Du väljer själv om du vill boka en eller ett par enstaka rådgivningar, eller om du vill ta del av det strukturerade företagarprogrammet. Här finns något för alla att hämta oavsett var du befinner dig i ditt företagande. Rådgivningen i Green Room hålls på svenska eller engelska. För de som söker rådgivning på ett annat språk, erbjuder Almi och Nyföretagcentrum Öresund rådgivning på fler språk.

Går du in i företagarprogrammet, ses vi med jämna mellanrum. Mellan tillfällena får du en hemläxa som vi diskuterar vid nästa tillfälle. Självklart kan du alltid komma med egna frågeställningar som du funderat över. Har du frågor som kräver specialkompetens, till exempel patent eller immateriell rätt, kan vi boka in det också.

Välkommen att kontakta oss!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?