Använd miljötratt!

Med miljötratten kan du enkelt samla upp ditt fett och undvika utsläpp till avloppet. Hos kundtjänst i Rådhusets reception, kan du som är bosatt i Trelleborgs kommun hämta ut en miljötratt gratis, max 1 per hushåll.

Miljötratt
Foto: http://www.miljotratten.com/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Miljötratt

Visste du att matfett som hälls i avloppet stelnar och bildar proppar? Till slut kan fettet orsaka stopp i ledningarna och oönskade översvämningar. Fett i avloppet kan också locka till sig råttor. När det väl blir stopp i våra ledningar är det både kostsamt och tidskrävande att åtgärda.

Med miljötratten kan du enkelt samla upp ditt fett och undvika utsläpp till avloppet samtidigt som du skyddar dina rör. Hos kundtjänst i Rådhusets reception, kan du som är bosatt i Trelleborgs kommun hämta ut en miljötratt gratis, max 1 per hushåll.

Miljötratten använder du tillsammans med en petflaska där du samlar upp din matolja eller fett. Har du mindre mängd fett i stekpannan ska detta torkas av med papper och slängas i matavfall. Flaskor med använd, uppsamlad olja kan du slänga i restavfall. Har du större mängd ren olja utan matrester, kan denna lämnas in för återvinning.

Om återvinning av matolja

Miljötratten går att skruva av och återanvända.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?