Trelleborgs kommuns Tillgänglighetspris

Trelleborgs kommuns tillgänglighetspris delas priset ut av kommunstyrelsen på Trelleborgsgalan varje år i november.

Tillgänglighetspriset är en hedersutmärkelse och utgörs av ett diplom. Det är politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott som nominerar och rådorganet Tillgänglighetskommittén utser sedan en pristagare.

Tillgänglighetspriset delas ut i syfte att belöna förtjänstfulla insatser för någon form av tillgänglighet som gynnat kommunen och dess invånare.

Priset delas ut till verksamhet, förening eller privatperson som utfört förtjänstfull insats för tillgänglighet inom Trelleborgs kommun.

Priset delas ut till både stora och små tillgänglighetsinsatser. Följande personer/företag/institutioner har fått ta emot pris eller nominering sedan starten:

2018

Hanna Varmaz

Hanna skriver blogg om mobbning och mobbare som förstör våra barns liv. Genom sin blogg känner många igen henne ute på stan och barn kan alltid komma fram och snacka av sig när de har det jobbigt och det kan de göra på hennes blogg också. Utan att någon ska peka ut de och döma så kan de tack vare Hanna och hennes blogg alltid ha en plats där de hörs när de vill.

2017

Rickard och Christian Persson, Färgfast AB.

De har visat att det är fullt möjligt att göra en gammal fastighet mitt i stan tillgänglig för alla.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?