Fairtrade City

Trelleborg diplomerades för första gången som en Fairtrade City på nationaldagen den 6 juni 2014.

Fairtrade city
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fairtrade city

Alltsedan 2014 har Trelleborgs kommun varje år visat att kommunens arbete lever upp till de krav som ställs från Fairtrade Sverige för att fortsatt bli en godkänd Fairtrade City.

Fairtrade handlar om rättvis handel, om etisk konsumtion. Trelleborgs kommun har egna lokala miljömål som går ut på att konsumera etiskt - närproducerat, ekologiskt och Fairtrade-märkt. Genom att vi i Sverige väljer Fairtrade-märkta varor som kaffe, bananer, kakao och bomull bidrar vi till att de som arbetar inom odling och förädling i Afrika, Sydamerika och Asien får skäliga löner och arbetsvillkor och en bättre miljö.

Arbetet i Trelleborg drivs av en engagerad styrgrupp där hela lokalsamhället är representerat - kommunen, Citysamverkan, Visit Trelleborg, företagare, studieförbund, Naturskyddsföreningen, Svenska kyrkan och fackförbundet Vision.

Styrgruppen planerar och genomför en lång rad aktiviteter för att sprida kunskap och öka intresset för frågan i hela lokalsamhället. Därutöver måste kommunen inom sina verksamheter leva upp till vissa inköpsmål för att diplomeringen ska återerövras. Den 6 juni är en särskilt viktig dag, den räknas som födelsedag för hela arbetet och därför ingår alltid någon Fairtrade-aktivitet i Nationaldagsfirandet i kommunen.


Nyheter och aktiviteterHjälpte informationen på den här sidan dig?