Klimat i Trelleborg

Trelleborgs kommun bedriver ett omfattande klimatarbete. En klimatanpassningsplan har antagits politiskt. Hur åtgärderna genomförs följs upp kontinuerligt.

Klimat
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Klimat

Just nu uppdateras också målen för utsläpp av växthusgaser. Temarubriken heter "Globalt ansvarstagande".

Jorden blir allt varmare. Det beror på våra utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser. Klimatet förändras till följd av uppvärmningen. Vi får mer extremt väder som skyfall, stormar eller extrem torka.

Varmare jordklot leder också till att isarna smälter, att havsvattnet värms upp och utvidgas och att vattennivån stiger. Varmare och blötare vintrar, liksom hetare och torrare somrar, är en följd av klimatförändringar. Högst 2 graders temperaturökning i globalt genomsnitt är vad våra mänskliga samhällen tål. Varmare får det inte bli.

Det är vi människor som orsakar utsläppen i atmosfären. Som tur är kan vi människor också ändra på oss. Vi behöver inte göra som vi alltid har gjort - köra bil, flyga, äta kött osv. Ett intensivt klimatarbete bedrivs nu på många nivåer - internationellt, nationellt och lokalt - för att bromsa den ödesdigra utvecklingen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?