Jag ska flytta

Avtal som rör VA, miljötjänst, fjärrvärme och el är knutet till en adress som måste sägas upp vid flytt . Det gäller även om du gjort en flyttanmälan hos adressändring eller ändrat din folkbokföringsadress hos Skatteverket. Om du har en annan elnätägare än Trelleborgs kommun anmäler du din flytt till denna också. Flyttanmälan kan komma in via telefon, mail, blanketter eller Mina sidor.

Nätägaren är det bolag som ansvarar för att transportera den el som du köper av en valfri elleverantör. Du kan enbart byta elleverantör, din nätägare är alltid densamme och ansvarar för din flyttanmälan. Vid flyttanmälan för villa, bostadsrätt eller fritidshus behöver du ange uppgifter om den som tar över din elanläggning. Tänk på att ditt elhandelsavtal inte följer med vid en flytt, ring även elhandelsbolaget i god tid.

Utflyttning

Anmäl din flytt till oss senast 30 dagar före utflyttningsdagen, den dag då du lämnar din bostad enligt kontrakt. Utflyttningsdatumet bestämmer när strömmen stängs av.

Inflyttning

För att du ska få en bra start i din nya bostad eller lokal är det viktigt att du anmäler inflyttningen till oss senast 8 dagar före inflyttningsdagen. Om du missar att anmäla kan det i värsta fall hända att elen är avstängd när du ska flytta in.

Trelleborgs kommun debiterar en administrativ avgift, inflyttningsavgift på 300 kr inkl. moms på din första faktura från oss.

Hyra ut huset

Om du tänker hyra ut ditt hus eller bostadsrätt är det viktigt att tänka på vem som ska ha betalningsansvaret för fakturan. Den som förbrukar elen är alltid betalningsansvarig, men när det gäller renhållning eller vatten är fastighetsägaren skyldig att betala avgifter.

Månadsfaktura?

Du vet att du alltid kan välja att få din räkning månadsvis, även du som bor i lägenhet? Kontakta oss på kund- och fakturasupport, så ändrar vi direkt.

Slutavläsning

Stäng inte av strömmen till din mätare. På elen har vi mätare med fjärravläsning, så den sköts automatiskt, men på vattnet för er som flyttar från eller till ett hus eller en bostadsrätt måste detta läsas av på ut- eller inflyttningsdagen. Både köparen och säljaren måste läsa av vattenmätaren så flytten kan slutföras. När flyttanmälningsblanketten är registrerad skickas ett avläsningskort ut för ifyllnad.

Flytt ska anmälas till den som äger ditt elnät

Om Trelleborgs kommun inte är din nätägare, får vi be dig kontakta den som är det. Din nätägare meddelar oss de uppgifter vi behöver i samband med att du flyttar. Vem blir min elleverantör då jag flyttar till Trelleborg? Om du flyttar till ett område där Trelleborgs kommun äger ledningarna så får du Trelleborgs Energiförsäljning AB som elleverantör om du inte gör ett eget aktivt val.

Blanketter

Flyttanmälan för dig som bor i lägenhet (PDF-dokument, 189 kB)

Flyttanmälan för dig som i bostadsrätt eller hus (PDF-dokument, 221 kB)

Anmälan överlåtelse av betalningsansvar (PDF-dokument, 245 kB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?