Gymnasial utbildning yrkesvux

För att möta arbetsmarknadens behov tar vi fram vårt utbud av yrkesutbildningar i samverkan med arbetslivet.

Vuxenutbildningen erbjuder kurser och yrkesutbildningar som riktar sig till dig som vill vara väl förberedd för arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Utbildningarna bygger på att du varvar teori med praktik och arbetsplatsförlagt lärande.

Vi erbjuder även validering. Detta innebär att kunskaper som du har inhämtat på annat sätt än genom studier exempelvis lång yrkeserfarenhet bedöms och värderas. Resultatet av en validering kan innebära att du har möjlighet att förkorta dina studier.

Kursutbud

I januari startar vi i egen regi utbildningar inom tre yrkesområden där det finns en stor efterfrågan av kompetens på arbetsmarknaden.

Barn och fritid

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som barnskötare. I yrket arbetar du pedagogiskt med barn och ungdomar inom till exempel barnomsorg, skola och fritidsverksamhet. Du leder och stimulerar barn och ungdomar för att skapa lärande och trygga miljöer.

Utbildningen ges som en lärlingsutbildning vilket innebär att en stor del av lärandet är förlagt till en arbetsplats. För att arbeta med barn och ungdomar krävs ett rent belastningsregister.

För mer information om ansökan se Hur ansöker jag eller kontakta studie- och yrkesvägledare, : eller besök vårt drop-in måndag-torsdag kl 10-13, St Nicolaiplan 1, byggnad H

Industri och Teknik

Som svetsare kommer du att ha mycket stor chans till arbete i en spännande bransch med avancerad teknik. Det är ett självständigt arbete som ofta fodrar kreativitet för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Hos oss får du en 40 veckors utbildning till Internationell svetsare (IW) vilket innebär att du kommer att jobba mot de senaste kravstandarderna som finns i Europa.

Huvudmomenten i utbildningen är de tre svetsmetoderna MIG/MAG, TIG och metallbågsvetsning. Utbildningen är flexibel där praktik varvas med teori och dina tidigare kunskaper och erfarenheter tas tillvara. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Omfattning cirka 6-8 veckor, tre dagar per vecka.

Kurstiden är beräknad till 40 veckor men kortare kurstid kan förekomma efter individuell studieplanering.

För mer information om ansökan se Hur ansöker jag eller kontakta studie- och yrkesvägledare, : eller besök vårt drop-in måndag-torsdag kl 10-13, St Nicolaiplan 1, byggnad H

Vård och omsorg

I våra vård- och omsorgsutbildningar får du den kunskap som krävs för att arbeta inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri och LSS. Vi erbjuder olika utbildningspaket med variation i såväl innehåll som upplägg av utbildningen.

När du efter avslutad utbildning har 1500 godkända gymnasiepoäng är du berättigad till ett kvalitetsbevis i form av ett diplom som visar att du har genomfört din utbildning på ett certifierat Vård – och omsorgscollege. Detta diplom gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

För att ansöka till vår vård- och omsorgsutbildning dagtid (VOVT20) se Hur ansöker jag eller kontakta våra studie- och yrkesvägledare på Vägledningsccentrum, drop-in tider måndag-torsdag kl 10-13, St Nicolaiplan 1, byggnad H eller via mejl :

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!