Gymnasial yrkesutbildning lärlingsutbildning

För att möta marknadens behov tar vi fram vårt utbud av yrkesutbildningar i samverkan med branschen och arbetsförmedlingen vilket kan leda till att vårt utbud av yrkesutbildningar kan variera.

Vuxenutbildningen erbjuder kurser och yrkesutbildningar som riktar sig till dig som vill vara väl förbered för arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Utbildningarna bygger på att du varvar teori med praktik och arbetsplatsförlagt lärande. I Trelleborg erbjuder vi yrkesvuxutbildning och lärlingsutbildning och den stora skillnaden är att mängden arbetsplatsförlagt lärande är större på en lärlingsutbildning.

Vi erbjuder även validering. Detta innebär att kunskaper som du har inhämtat på annat sätt än genom studier exempelvis lång yrkeserfarenhet bedöms och värderas. Resultatet av en validering kan innebära att du har möjlighet att förkorta dina studier.

Kursutbud

Lärlingsutbildningen bygger på att minst 70 procent av utbildningstiden förläggs till arbetsplatsen på ett företag och resten av utbildningen förläggs i skolan. Du får in en fot på arbetsmarknaden redan under utbildningstiden.

Vi erbjuder kurser som startar både under våren och hösten.

Barn och Fritid

Utbildningen ger möjlighet till att utveckla kunskaper om olika pedagogiska verksamheter. Det pedagogiska arbetet ger möjlighet till att utveckla förmågan att möta och pedagogiskt leda människor utifrån ett etiskt och inkluderande förhållningssätt.

Utbildningen varvar teori och praktik och syftar till att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet.

Barn- och fritid, Lärlings-SFI, KV172BF

Bygg

Lärlingsutbildning inom bygg passar dig som har en dröm om att få ett arbeta som byggnadsmålare med färgstarka utsikter och ett arbete som alltid syns. Utbildningen ger dig förutsättningar för att i framtiden arbeta som egen företagare.

Bygg- och anläggning, Lärlings-SFI, KV172BA
Byggnadsmålare - lärlingsutbildning, KV172MÅL

Handel

Om du har en dröm om att få arbeta inom handeln, som säljare, butiksbiträde eller kanske till och med i framtiden som egen företagare passar lärlingsutbildningen inom handel dig.

Handel, Lärlings-SFI, KV172HAN

Industri och Teknik

Vi erbjuder ett års studier inom industritekniska inriktningen svets, som skapar goda förutsättningar och ger de rätta kunskaperna för ett arbete inom konstruktion.

Svets - lärlingsutbildning, KV172SV

Restaurang och livsmedel

Det finns ett stort behov av personal inom restaurang och livsmedelsbranschen och vi på Söderslättsgymnasiet erbjuder utbildningar som ger stora möjligheter till jobb.

Vi samarbetar med Skånes bästa praktikplatser och som brinner för att lära ut ett riktigt bra hantverk och dela med sig av yrkesknep. Restaurangbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i storkök, lunchrestauranger och på kvällsöppna krogar.

Utbildningarna och yrket kan ta dig till andra delar av världen. Du får en möjlighet att nätverka och knyta kontakter med övriga i branschen. Branschen behöver dig. Allt fler äter idag sina måltider ute

Köksbiträde/SFI, KV172KÖK
Kock - lärlingsutbildning, KV172KOCK
Kock med inriktning storhushåll - yrkesvuxutbildning, KV172KOCK

Vård och omsorg

Efter utbildningen har du den kunskap som krävs för att arbeta som undersköterska eller vårdare/skötare inom psykiatri och omsorg av funktionshindrade människor.

Vård och omsorg, Lärlings-SFI, KV2VOCSFI

Hjälpte informationen på den här sidan dig?