Frågor & svar

Här kan du få svar på dom vanligaste frågorna som rör att studera på Vuxenutbildningen

E-Legitimation

Varför ska jag logga in med e-legitimation?

Loggar du in med e-legitimation sparas uppgifterna du lägger in och du kan, om du behöver, logga in och ändra dina uppgifter. Du kan också ladda upp betyg och intyg som du behöver för att söka kurser samt se vilka kurser du läst tidigare här i Trelleborg.
Genom att logga in med din e-legitimation kan du också få hjälp med att göra en studieplan, och planera för ditt slutbetyg. Dessutom finns det här när du loggat in, flera nyttiga länkar, tester och övningar som hjälper dig när du planerar dina studier.
Att skaffa e-legitimation är gratis.

Vem får studera på Vuxenutbildningen

Vem får studera inom Trelleborgs vuxenutbildning?

•Du som är folkbokförd i Trelleborgs kommun.
•Du som fyller 20 år under året får börja studera fr o m den 1 juli
•Du som är under 20 år och har slutbetyg från ett nationellt program på gymnasieskolan.
•Du som har annat modersmål än svenska måste ha godkänd SFI (godkänd kurs D) eller motsvarande kunskaper i svenska.

SFI ansökan

Om jag bor i annan kommun

Kan jag läsa i Trelleborg om jag bor i en annan kommun?

Svaret är ja, MEN om du är folkbokförd i annan kommun än Trelleborg och vill läsa kurser hos oss i Trelleborg på gymnasial nivå, så MÅSTE DU skriva ut din ansökningsblankett och sedan skicka den i pappersform direkt till vuxenutbildningen i din egen hemkommun, som FÖRST MÅSTE GODKÄNNA kurserna som du har ansökt om att få gå. Det finns en särskild ruta på den utskrivna ansökningsblanketten där din hemkommun skall fylla i om de godkänner detta eller inte.

Andra skolor än Vuxenutbildningen Trelleborg

Om jag vill söka till annan skola?

Om du vill ansöka till Hermods eller NTI måste du först kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare på vårt Vägledningscentrum.
Kontakt
Vägledningscentrum
Telefon: 0410-73 36 59 /0410-73 36 86
E-Post:
Drop-in: Mån-Tors 10-13 på Söderslättsgymnasiet i H-byggnaden, S:t Nicolaiplan 1

Kostnader

Kostar det något att studera?

Du betalar ingenting för den undervisning som du tar del av inom Trelleborgs vuxenutbildning. Däremot får du själv betala din kurslitteratur och eventuella kopieringsavgifter.

Antagningsbesked

När får jag besked om jag kommit med på sökta kurser?

Ditt antagningsbesked skickas till dig senast en vecka före kursstart. Ditt antagningsbesked skickas ut från den skola som du har sökt till och om du blivit antagen till dina sökta kurser. Skulle du inte vara behörig eller om någon av dina sökta kurser har blivit inställd får du ett särskilt besked om detta från Trelleborgs Vuxenutbildning.

Höja mina betyg

Får jag läsa om kurser för att höja mina betyg?

Från och med januari 2007 är det inte längre möjligt att läsa om kurser med betyg G eller högre. För att du ska kunna höja ett betyg, så hänvisas du till att göra en prövning. Anmälningsblankett, prövningstider samt råd och riktlinjer för hur detta går till finns på www.trelleborg.se.

Studieomfattning för heltid

Hur mycket behöver jag läsa för att min studieomfattning skall räknas som heltidsstudier?

Svaret är att det beror helt på hur många poäng som dina kurser omfattar och under hur många veckor som du kommer att studera.
Alla kurser inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning har poäng som ligger till grund för att räkna ut omfattningen av dina studier. Din studietakt avgörs dels av antalet poäng dina kurser omfattar och dels av hur många veckor du kommer att studera:
100% = 20 poäng/vecka
75% = 15–19 poäng/vecka
50% = 10–14 poäng/vecka

Hjälpte informationen på den här sidan dig?