Workshop - LFA

Bildningsförvaltningen i Trelleborg har beviljats finansiella medel från Europeiska socialfonden för att under en treårsperiod bedriva satsningen Raka vägen - från skola till arbete.

Inbjudan till workshop Raka vägen
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Inbjudan till workshop Raka vägen

Är du intresserad av samverkan mellan skola och arbetsliv? Tycker du kompetensförsörjning är viktigt? Vill du bidra med din kunskap och kompetens för dagens elevers framtida arbetsmarknad?

Då vill vi hälsa dig varmt välkommen till en kreativ, demokratisk och målfokuserad workshop enligt LFA-metoden! Kort om LFA

Anmälan är nu stängd. Du som har registrerat dig på reservlistan får besked i slutet på vecka 15.

Varför?

Det finns idag en matchningsproblematik det vill säga samtidigt som det är hög ungdomsarbetslöshet finns det flera yrkesbranscher som förgäves söker arbetskraft med rätt kompetens.

Vi vill få fler sökande till Söderslättsgymnasiets yrkesprogram för att matcha efterfrågan med rätt kompetens och tillgång.

Vad ?

Avsikten är att Raka vägen ska leda till hållbara strukturella metoder, samtidigt som ungdomars övergång mellan utbildning och arbetsliv underlättas.

Raka vägen ska, på olika sätt, hitta former för att synliggöra yrkesprogrammens styrkor och möjligheter samt finna nya lösningar för att öka attraktiviteten.

Hur?

För att ta tillvara på samtliga deltagares synpunkter och erfarenheter kommer vi under eftermiddagen att arbeta utifrån den så kallade LFA-metoden.

Dina tankar och idéer är viktiga för våra ungdomars framtidsval!

Du är varmt välkommen fredagen den 22 april klockan 12.00 till Malmrossalen på Hamngatan 9 (Hotell Magasinet) i Trelleborg. Lunch och eftermiddagsfika ingår.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?