Dans

I dansen kan du med hjälp av din kropp hitta många olika uttrycksformer. På Kulturskolan har vi ett brett utbud som sträcker sig från klassisk balett till moderna dansstilar som jazz och streetdance. För de yngre barnen har vi småbarnsdans från fyra års ålder.

Barndans (4-6 år)

Vi arbetar med fantasi, glädje och kreativitet. Här får barnen utveckla musik- och rytmkänsla samt rörelse- och kroppsuppfattning.

KidMix (6-8 år)

En blandad kurs där elever dansar och testar olika stilar, från grunderna i klassisk dans till moder dans samt egenskapande och kreativitet.

Streetdance (från 8 år)

Här lär du dig grundläggande streetdanssteg och stilar som till exempel hip hop, house och locking samt individuellt uttryck och freestyling. Vi har olika streetdansgrupper beroende på ålder.

Jazzbalett (från 8 år)

Här lär du dig scenisk dans med blandning av klassiska balett- och jazzdansövningar och koreografier.

Dans för Killar (från 8 år)

En kurs där killar är välkomna att dansa, träna sin koordination, musikalitet och uttryck. Vi provar på olika stilar och dansar allt från street till det scenisk dans.

Jazzdans (från 9 år)

Grundtekniken är jazzdans men här dansar vi allt från klassisk jazz, musikal och modern dans beroende på vilket tema vi arbetar med. Under kursen arbetar vi med jazzens grunder genom teknik, styrka, koordination och musikalitet. Vi har olika jazzgrupper beroende på ålder och nivå.

Klassisk balett (från 9 år)

Klassisk balett (från 9 år)Balett är grunden till all scenisk dans. Här ingår grundläggande stångövningar till klassisk musik, samt diagonal- och golv- övningar. Med klassisk baletträning bygger man upp kroppsplacering, koordination, musikalitet och sceniskt språk. Olika kurser finns beroende på nivå och vi även erbjuder tåspets för de äldre eleverna med erfarenhet.

Contemporary(från 12 år)

Detta är en modern dans där du lär dig grundläggande teknik som floorwalk, musikalitet och skapande. Denna dans byggs på fridans och rörelseuttryck utan krav.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!