Dans

I dansen kan du med hjälp av din kropp hitta många olika uttrycksformer. På Kulturskolan har vi ett brett utbud som sträcker sig från klassisk balett till moderna dansstilar som jazz och streetdance. För de yngre barnen har vi småbarnsdans från fyra års ålder.

Småbarnsdans

Vi arbetar med fantasi, glädje och kreativitet! Här får barnen utveckla musik- och rytmkänsla samt rörelse- och kroppsuppfattning.

Jazzdans 1

Här ger vi att ge en introduktion till dansstilen jazz. Det du lär dig genom jazzdansen är musikalitet, improvisation, koordination, koncentration, styrka, balans och hållning. Undervisningen utgår från barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

Jazzdans 2

Grundtekniken är jazzdans men här dansar vi allt från jazz till street, musikal och modern dans beroende på vilket tema vi arbetar med. Under kursen arbetar vi med jazzens grunder genom teknik, styrka, koordination och smidighetsövningar.

Jazzdans 3

En fartfylld fortsättningskurs för dig som har dansat ett tag. Lektionerna börjar med en uppvärmning sedan arbetar vi med olika teknikövningar för att stärka inlärningen av dansstegen och till sist en danskombination på slutet av lektionen.

Klassisk balett

Balett är grunden till all dans. Här ingår grundläggande stångövningar till klassisk musik, samt diagonal- och golv- övningar. Med klassisk baletträning bygger man upp kroppsplacering, koordination samt styrka och barnen tränas under glada former.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!