Vård- och omsorgsprogrammet

På vård- och omsorgsprogrammet är människan i centrum och du lär dig om såväl sjukvård som friskvård och hälsa.

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg, friskvård och med personer som har funktionsnedsättning.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskola eller högskola. Hos oss tränar du dig i att utföra de arbetsuppgifter som krävs i yrkeslivet, till exempel hjälp med personlig vård, medicintekniska uppgifter, hushållsuppgifter och administrativa och sociala uppgifter. Du tränar din förmåga att samarbeta, ta ansvar och initiativ, vara kreativ och inte minst så du får möjlighet att utvecklas som person.

Utbildningen knyter samman teori och verklighet genom studiebesök, rollspel och 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning. I vårt metodövningsrum får du öva praktiska moment med dina kamrater och på våra övningsdockor. Vi månar om att skapa gemenskap och arbetar alla tillsammans.

Vi är ett certifierat vård- och omsorgscollege

Detta innebär att vi har ett nära samarbete med arbetsgivarna för att ge dig en utbildning av hög kvalitet samt öka dina möjligheter till anställning. Vi har en nationell certifiering, vilket innebär en kvalitetsgaranti för dig som elev. Vid avslutad utbildning får du ett diplom som visar din kompetens.

Exempel på yrken direkt efter utbildningen

Undersköterska, skötare inom psykiatri, personlig assistent, boendestödjare eller aktivitetsledare inom LSS.

Exempel på yrken efter yrkeshögskola eller högskola

Sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped, dietist, socionom, socialpedagog, äldrepedagog, hälsopedagog, polis, brandman.

Vi erbjuder dig möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom ramen för utbildningen!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?