Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram där du får utveckla din förmåga att samarbeta, ta ansvar och vara kreativ. Inte minst kommer du att få möjlighet att utvecklas som person.

Elever på Vård- och omsorgsprogrammet
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Elever på Vård- och omsorgsprogrammet

Detta program ska du välja om du vill arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg eller inom funktionshinderområdet. Här tränar du dig i att utföra de arbetsuppgifter som krävs i yrkeslivet. Det kan handla om att ge stöd till människor i det dagliga livet och omfatta behov som att förflytta sig. Det kan också vara medicintekniska uppgifter, administration och att ge stöd i olika sociala sammanhang.

Utbildningen knyter samman teori och praktik genom studiebesök, scenarioträning och 16 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). I vårt metodövningsrum övar du praktiska moment och omhändertagande med klasskamrater och på våra övningsdockor. Du får också möjlighet att läsa de kurser som krävs för att du efter din gymnasietid ska kunna fortsätta med högskolestudier.

Vi är ett certifierat vård- och omsorgscollege

Vi är ett certifierat Vård- och omsorgscollege. Detta innebär att vi har ett nära samarbete med arbetsgivarna för att ge dig en utbildning av hög kvalitet och för att göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Vi har en nationell certifiering vilket innebär en kvalitetsgaranti för dig som elev och vid avslutad utbildning får du utöver din yrkesexamen även ett diplom från Vård- och omsorgscollege som bekräftar din kompetens.

Exempel på yrken direkt efter utbildningen

Undersköterska, skötare inom psykiatri, personlig assistent, boendestödjare eller aktivitetsledare inom LSS.

Exempel på yrken efter yrkeshögskola eller högskola

Sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped, dietist, socionom, socialpedagog, äldrepedagog, hälsopedagog, polis, brandman.

Vi erbjuder dig möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom ramen för utbildningen!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?