Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap ger en bred utbildning och öppnar dörrar för studier och yrken inom många områden. Du kom- mer kunna välja bland en rad olika utbildningar i framtiden såsom polis, socionom eller lärare.

Elever i trappan på Söderslättgymnasiet
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Elever i trappan på Söderslättgymnasiet

Programblad Samhäll 2019 (PDF-dokument, 187 kB)

Utbildningen ger dig goda kunskaper om hur människor och sociala relationer fungerar, olika kulturer och samhället vi lever i. Du kommer att delta i både EU- och FN-rollspel och får chansen att bli EU-ambassadör – vi släpper in hela världen i skolan! Resor utomlands förekommer och du kommer också att få åka till Stockholm och besöka riksdagen.
Samhällsvetenskapsprogrammet sätter gemenskapen i fokus och här hittar du lätt nya vänner. Du möter kunniga och engagerade lärare som hjälper dig att nå dina mål så att du kommer till universitetet med de bästa förutsättningar. Vi ger dig en trygg grund att stå på och sätter din utveckling i fokus, både den personliga och kunskapsmässiga, eftersom dessa två går hand i hand.

Idrottsutbildningar och musikprofil

Väljer du samhällsvetenskapsprogrammet på Söderslättsgymnasiet kan du kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasium (NIU), lokalt idrottsgymnasium inom basket, fotboll, ishockey och konståkning samt musikprofil.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?