Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, media eller samhälle ger en bred utbildning och öppnar dörrar för studier och yrken inom många olika områden.

Elever i trappan på Söderslättgymnasiet
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Elever i trappan på Söderslättgymnasiet

Inriktning beteende och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap eller samhällsvetenskap ger dig en bred utbildning och öppnar dörrar för studier och yrken inom många områden. Utbildningen ger dig goda kunskaper om människor och sociala relationer, olika kulturer och samhället vi lever i. Vi har nära samarbete med EU och du kommer att möta engagerade lärare som ger dig möjlighet att delta i olika internationella aktiviteter. Vi arbetar aktivt med frågor som berör FN, vilket genomsyrar hela din utbildning. Resor utomlands förekommer och du kommer också att få åka till Stockholm och besöka riksdagen.

Samhällsvetenskapsprogrammet sätter gemenskapen i fokus och här hittar du lätt nya vänner. Du möter kunniga och engagerade lärare som hjälper dig att nå dina mål så att du kommer till universitetet med de bästa förutsättningar. Vi ger dig en trygg grund att stå på och sätter din utveckling i fokus, både den personliga och kunskapsmässiga, eftersom dessa två går hand i hand.

Inriktning media

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation passar dig som har ett stort samhällsintresse och vill göra skillnad i vår massmediala värld. Här arbetar vi med verklighetsbaserade medieövningar. Du kommer jobba med både text, bild, film och ljud och till vår hjälp har vi modern utrustning med samma professionella pro-gramvaror som du kommer att möta senare i livet. Allt finns i fina kreativa lokaler på Bastionen, en del av Söderslätts-gymnasiet.

Vi ger dig verktyg för att kunna producera nyhetsmaterial och du tränar på hur du kommunicerar genom reklam, nyheter, livsstilsmedia, kreativa produktioner och nutidsdebatter. Du får en bred allmän-bildning, där du lär dig källgranskning, research, foto, film, webb samt att skriva slagkraftigt. Utbildningen ger dig högskolebehörighet och den kunskap du behöver för att slå igenom i mediebruset. Under utbildningen gör vi även flertal studiebesök bland annat till DR i Köpenhamn.

Inriktningen finns även som förstärkt program.

Idrottsutbildningar

Väljer du samhällsvetenskapsprogrammet på Söderslättsgymnasiet kan du kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasium (NIU), lokala idrottsutbildningar inom aerobics, basket, fotboll, ishockey och konståkning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!