Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är till för dig som vill studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig en bred plattform och stora möjligheter att senare i livet välja bland utbildningar på högskola och universitet.

Programstruktur (PDF-dokument, 102 kB)

På Söderslättsgymnasiets största program lär du dig allt om människor, olika kulturer och samhället vi lever i.

Här möter du kunniga och engagerade lärare som genom en variationsrik undervisning hjälper dig att nå dina mål så att du kan läsa vidare på högskola eller universitet. Vi arbetar med 1-1-undervisning, där alla elever har tillgång till var sin Chromebook. Hos oss står kunskapen i centrum, men vi tror också att trivsel, glädje och gemenskap är viktiga faktorer för att dina tre år på gymnasiet ska bli så bra som möjligt.

Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som vill ha en bred utbildning som ger dig bästa förutsättningar att läsa vidare på högskola och universitet. Du väljer mellan inriktningarna samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

Beteendevetenskaplig inriktning

För dig som är intresserad av människor och varför vi är som vi är och gör som vi gör. Du som vill vidareutbilda dig på universitet eller högskola och som kan tänka dig att i framtiden arbeta som till exempel socionom, psykolog, polis eller personalvetare. Inom denna inriktning fördjupar du dig i kurser som Kommunikation, Psykologi, Sociologi samt Ledarskap och organisation.

Samhällsvetenskaplig inriktning

För dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill förstå din omvärld. Inom denna inriktning fördjupar du dig i samhällskunskap, historia, geografi och religion samt internationella relationer och får goda förutsättningar för vidare studier på högskola eller universitet.

Idrottsutbildningar

Väljer du samhällsvetenskapsprogrammet kan du dessutom kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasiet samt ishockey-, konståknings- och basketgymnasium.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?