Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som vill ha en riktigt bra grund för högskolestudier. Om du väljer naturvetenskapsprogrammet har du möjlighet att skaffa behörighet till alla högskoleutbildningar och du är väl förberedd för vidare studier. Inom programmet finns det två inriktningar med stora möjligheter att skräddarsy dina kursval

Programstruktur (PDF-dokument, 101 kB)

Inriktning naturvetenskap och samhälle

Inom inriktningen naturvetenskap och samhälle läser du bland annat kurserna geografi 1 och samhällskunskap 2 samt en naturvetenskaplig fortsättningskurs efter ditt eget intresse. Inriktningen passar dig som på ett tvärvetenskapligt sätt vill kombinera en god naturvetenskaplig grund med de samhällsvetenskapliga ämnena.

Inriktning naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap innehåller fortsättningskurserna inom kemi, biologi, fysik och matematik vilket ger dig en bred naturvetenskaplig utbildning. Inriktningen gör dig mycket väl förberedd för naturvetenskapliga studier på universitet och högskola.

Inom båda inriktningarna varvas de teoretiska studierna på olika sätt med fältstudier, laborationer och studiebesök. I årskurs 2 spenderar du dessutom två dagar på en arbetsplats som är relaterad till naturvetenskap.

På naturvetenskapsprogrammet har samtliga elever tillgång till en egen bärbar dator och vi arbetar med modern och avancerad utrustning i fina lokaler. Programmets behöriga lärare har stor erfarenhet och hög kompetens.

Hos oss är det lätt att trivas. Våra elever framhåller studieron, gemenskapen och lärarnas engagemang när de beskriver hur det är att gå på vårt program. Hos oss är hjälpen aldrig långt borta. Du har tillgång till studietorgslärare på heltid, vilket utnyttjas flitigt av våra elever för att uppnå bättre resultat.

Vi har samarbete med Lunds tekniska högskola samt Lunds universitet och studenter därifrån kommer bland annat ut till våra elever för att lära ut studieteknik i de naturvetenskapliga ämnena.

Väljer du naturvetenskapsprogrammet kan du dessutom kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasiet, ishockeygymnasiet, basketgymnasiet, konståkningsgymnasiet eller musikprofilen.

Elevkommentarer

- Jag valde naturprogrammet med inriktning natur för att jag är intresserad av både matematik och de olika naturvetenskapliga ämnen och vill jobba vidare med det i framtiden och därför vill jag lära mig mycket om det. Det bästa med att välja naturprogrammet är att det är en bred linje som ger dig många möjligheter efter gymnasiet och därför behöver man inte ha bestämt sig vad man vill bli innan man börjar för du har fortfarande möjligheten att komma in på det mesta. Många tvekar att välja naturprogrammet och det gör de för att man tror att det är för mycket att göra. Men det behöver inte vara så jobbigt om man bara lägger upp en bra studieplan och följer den så funkar det jättebra. Samt att man har studietorgen som hjälpmedel om det är något du behöver hjälp med. Albin Linge, NA15.

- Som elev på naturvetenskapsprogrammet har jag skaffat mig en utbildning med fantastiska förutsättningar till att utvecklas. En bra skolmiljö med kompetenta lärare och studiemotiverade klasskamrater är det som gjort att mina år här har varit tre av de bästa. Gemenskap, kunskap och komik beskriver oss naturvetare bäst för att vi har väldigt kul samtidigt som vi lär oss en hel del, säger Ami Izetagic, en före detta elev.

- Mina tre år på SSG var en otroligt underbar upplevelse! Jag utvecklades kunskapsmässigt och växte som person. Sökte programmet eftersom jag gillar matematik och fysik men upptäckte under gymnasietiden att många fler ämnen var roliga tack vare stöttande och engagerade lärare. Mitt eget arbete tillsammans med de goda förutsättningarna resulterade i två stipendium som förgyllde min studentdag. Naturvetenskap på Söderslättsgymnasiet var ett självklart val för mig hoppas att det är det för dig också! Ana Miljkovic före detta elev på Söderslättsgymnasiets naturvetenskapsprogram. Studerar idag Teknisk fysik på LTH.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?