Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en god grund att stå på och den bredaste behörigheten till högskola och universitet. Alla programmets lärare har djup ämnes- kompetens, är legitimerade och har lång erfarenhet. Lärarna har ett nära samarbete med eleverna. Målet är att du ska lyckas och nå så långt som möjligt.

Elever på Naturprogrammet
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Elever på Naturprogrammet

Hos oss har du möjlighet att läsa de kurser som intresserar just dig. Du kan till exempel välja att profilera din utbildning med kurser som innehåller extra mycket laborativa moment, exkursioner, studiebesök och arbete i projektform.

På Naturvetenskapsprogrammet får du tillgång till en egen bärbar dator och du kommer att arbeta med modern och avancerad mätutrustning i fina lokaler. I undervisningen varvas de teoretiska studierna på olika sätt med praktiska moment.

Vi har ett etablerat samarbete med högskola och arbetsliv. Redan i årskurs ett träffar du studenter från Lunds tekniska högskola. De hjälper dig att förbättra din studieteknik och problemlösningsförmåga samt lär dig mer om högskolestudier i allmänhet.

Hos oss är det lätt att trivas. Våra elever framhåller studiero, gemenskap och lärarnas engagemang när de beskriver hur det är att gå på naturvetenskapsprogrammet.

Väljer du naturvetenskapsprogrammet kan dudessutom kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasium (NIU) eller våra lokala idrottsutbildningar inom aerobics, basket, fotboll, ishockey och konståkning.

Elevkommentarer

- Jag valde naturprogrammet med inriktning natur för att jag är intresserad av både matematik och de olika naturvetenskapliga ämnen och vill jobba vidare med det i framtiden och därför vill jag lära mig mycket om det. Det bästa med att välja naturprogrammet är att det är en bred linje som ger dig många möjligheter efter gymnasiet och därför behöver man inte ha bestämt sig vad man vill bli innan man börjar för du har fortfarande möjligheten att komma in på det mesta. Många tvekar att välja naturprogrammet och det gör de för att man tror att det är för mycket att göra. Men det behöver inte vara så jobbigt om man bara lägger upp en bra studieplan och följer den så funkar det jättebra. Albin Linge, före detta elev, NA15.

- Som elev på naturvetenskapsprogrammet har jag skaffat mig en utbildning med fantastiska förutsättningar till att utvecklas. En bra skolmiljö med kompetenta lärare och studiemotiverade klasskamrater är det som gjort att mina år här har varit tre av de bästa. Gemenskap, kunskap och komik beskriver oss naturvetare bäst för att vi har väldigt kul samtidigt som vi lär oss en hel del, säger Ami Izetagic, en före detta elev.

- Mina tre år på SSG var en otroligt underbar upplevelse! Jag utvecklades kunskapsmässigt och växte som person. Sökte programmet eftersom jag gillar matematik och fysik men upptäckte under gymnasietiden att många fler ämnen var roliga tack vare stöttande och engagerade lärare. Mitt eget arbete tillsammans med de goda förutsättningarna resulterade i två stipendium som förgyllde min studentdag. Naturvetenskap på Söderslättsgymnasiet var ett självklart val för mig hoppas att det är det för dig också! Ana Miljkovic före detta elev på Söderslättsgymnasiets naturvetenskapsprogram. Studerar idag Teknisk fysik på LTH.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?