Musikprofil

Vill du utveckla ditt musikintresse och samtidigt kunna välja fritt bland våra utbildningar? Sök till vår lokala musikprofil som kan kombineras med alla program på Söderslättsgymnasiet.

Klaviatur
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Klaviatur

Du får undervisning i MUSIK tre timmar fördelat på två tillfällen i veckan under hela gymnasietiden. Musikprofilen består av 300 poäng, varav 100 poäng läses som utökade kurser samt 200 poäng som individuellt val. I årskurs ett och två blir du undervisad i ensemblespel och musikteori. I årskurs tre får du utöver fortsatt ensemblespel även undervisning i digitalt ljudskapande och inspelningsteknik.

Vår musikprofil är bred och riktar sig främst mot pop/rock/soul-genren. Du kommer att undervisas av musiklärare som även är aktiva musiker med stor erfarenhet av musikbranschen.

Musikprofilen har 16 platser och du som söker kommer att bli kallad till ett färdighetsprov. Inför detta ska du välja och förbereda en låt som du uppvisar för oss. För att bli antagen till musikprofilen ska du komma in på ett nationellt program på Söderslättsgymnasiet och ha genomfört ett godkänt färdighetsprov.

Observera att du inte kan välja andra kurser som individuellt val när du har valt att gå musikprofil.

Vår nya musikprofil kan inte kombineras med studier på estetiska programmet - inriktning musik.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?