Hantverksprogrammet - frisör

Vill du jobba i en fartfylld bransch, med oändliga möjligheter och där du kan ha hela världen som ditt arbetsfält? Dessutom en bransch där behovet av kompetent och välutbildad personal är stort? Då är frisörutbildningen något för dig.

Elev på hantverksprogrammet
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Elev på hantverksprogrammet

Film från elevernas arbetsförlagda praktik i Spanien

Se filmen här

Programblad Hantverk 2019  (PDF-dokument, 177 kB)

Frisör- & Estetprogrammet bjöd på show

Eleverna från Frisör- & Estetprogrammet bjöd på en inspirationsfylld show tisdagen den 20 november där de visar upp sina fantasifulla kreationer. Allt från frisyrer till klädesplagg och accessoarer. Allt skapat med eller med hjälp av återanvänt material.

Se ett smakprov från föreställningen här

Vill du snabbt ut på arbetsmarknaden så är detta utbildningen där du kan förverkliga dina drömmar!

En stor del av utbildningen sker i skolans salong där eleverna får ta emot kunder och testa sina färdigheter. Här får du en verklig möjlighet att öva säljteknik och kundbemötande och lära dig en variation av tekniker som till exempel bröllopstema. Du blir också diplomerad inom extentions. Vi lägger även fokus på design, klipptekniker, färgtekniker/färglära, uppsättningar/form och balans, permanent/kemilära, ergonomi och mycket mer. Dessutom får du utbildning i entreprenörskap och har goda möjligheter att få behörighet till universitet och högskola.

Vi gör också studiebesök och samarbetar med andra aktörer inom stylistbranschen så att du får vidga dina kunskaper och se det breda arbetsfält som utbildningen kan leda till. Under ditt sista år får du arbeta med UF (ung företagsamhet) som ger dig kunskaper i hur det går till att arbeta med att starta och driva ett företag.

Kika gärna in på frisörernas Facebook där bilder från kundmottagningen, olika kreationer och studiebesök visas.

Programmet går att kombinera med elitfotbollsgymnasium samt ishockey-, konståknings- och basketgymnasium.

Är du intresserad? Då har vi kunskapen, kraften och kreativiteten!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?