Estetiska programmet

Estetiska programmet inriktning Bild och form är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att utveckla ditt konstnärliga uttryck och få grundläggande kunskaper inom flera olika kreativa områden.

På Söderslättsgymnasiet ger vi dig en bred utbildning där du får möjlighet att fördjupa dig inom olika estetiska och kommunikativa yrken. På så vis kommer du vara väl medveten om vilken fortsatt utbildning och väg du vill gå efter avslutad examen. Vi läser en mängd ämnen, som alla ger öppningar till olika yrkesgrupper.

Form kan leda till yrken som industridesigner, arkitekt eller klassiska hantverk. Digitalt skapande öppnar vägen för yrken inom filmindustrin, spelindustrin eller grafisk formgivning. Bild ger möjlighet att bli illustratör, 2d-grafiker eller konstnär. Foto kan leda till yrken som fotograf, reklamare, eller kommunikatör. Utöver detta, så läser vi dessutom teoretiska ämnen med möjlighet till meritpoäng, vilket leder vidare till högskolor och universitet där du har många valmöjligheter. Du har möjlighet att fortsätta läsa ditt moderna språk från år ett och kan läsa vidare till så skilda yrken som jurist och socionom eller något helt annat. Vi hjälper dig givetvis också om du ska söka vidare till en skola som kräver arbetsprov.

Under dina tre år på estetiska programmet bild och form kommer du att arbeta med dina händer, såväl som med teknisk utrustning, samtidigt som du tar dig an teoretiska utmaningar. Du kommer att utveckla dina personliga färdigheter, din uttrycksförmåga och ditt bildseende. Utbildningen ger dig verktyg för att omsätta teorier, kunskaper och idéer till verklighet, vilket du har nytta av i de större projekt och utställningar vi arbetar med, både i och utanför skolan.

Programmet går även att kombinera med våra olika lokala idrottsutbildningar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?