El- och energiprogrammet

Vi följer inte strömmen – vi leder den!
El- och energiprogrammet är en spännande utbildning som lägger grunden för en utvecklande karriär. Här kan du både få en utbildning som leder till arbete samtidigt som du kan bli behörig för högskolestudier.

El- och energiprogrammet
Foto: Leif Johansson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika El- och energiprogrammet

Elektriker är ett yrke som ändras i takt med teknikens framfart. I ett samhälle som ständigt expanderar kommer elteknikbranschen att ha goda tillväxtmöjligheter och som elektriker kommer du att ha olika arbetsuppdrag och erbjudas olika utvecklingsmöjligheter.

På El- och energiprogrammet får du ta mycket eget ansvar, men i gengäld får du en lovande framtid. Under utbildningen samverkar framför allt matematikämnet med yrkeskurserna och du får en bra kombination mellan teoretiska och praktiska kunskaper. Du kommer även att få samarbeta med elever från andra gymnasieprogram.

Under andra läsåret har du möjlighet att få liftutbildning och bli certifierad i heta arbeten, vilket endast ett fåtal elutbildningar i Skåne erbjuder. El- och energiprogrammet i Trelleborg är numera anslutet till Elteknikbranschens Gymnasium (ETG). Om du efter genomförd utbildning även får en godkänd ETG-examen har du fullföljt din lärlingsutbildning och kan börja arbeta som förstaårsmontör direkt efter gymnasiet. Du är alltså mer anställningsbar om du har en ETG-examen. Ökad samverkan mellan skola och arbetsliv ger en mer kvalificerad yrkesutbildning.

Programmet går även att kombinera med våra lokala idrottsutbildningar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?