Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är till för dig som vill studera vidare efter gymnasiet. Du kommer i framtiden ha stora möjligheter att välja mellan olika utbildningar på högskola och universitet. För dig som har tänkt dig en framtid inom branscherna ekonomi, företagande och juridik så är ekonomiprogrammet det självklara valet.

Under din utbildning hos oss får du lära dig hur du startar, driver och avvecklar ett företag inom Ung Företagsamhet (UF). I kursen Privatjuridik får du ett juridiskt perspektiv om hur man läser och tolkar lagar och avtal. Kursen Ledarskap och organisation ger dig inblick i individers och gruppers sätt att fungera i en organiserad verksamhet samt hur man kan organisera och leda en verksamhet.

På ekonomiprogram arbetar engagerade lärare och Söderslättsgymnasiet tilldelades pris för bästa UF-skola på Ung Företagsamhet i Skåne 2012. När du startat ditt UF-företag får du även chansen att presentera din affärsidé för erfarna företagare i vårt Draknäste. I kurserna som är kopplade till UF lär du dig mer om marknadsföring, redovisning och ledarskap.

I årskurs 3 har du en veckas praktik där du har möjlighet att koppla dina teoretiska kunskaper till en praktisk verksamhet.

Ekonomisk inriktning

Inom den ekonomiska inriktningen får du lära dig starta, driva och utveckla ett företag (UF). Du läser fördjupningskurser inom företagsekonomi och redovisning. Dessutom ger kursen Matematik 3b dig särskild högskolebehörighet.

Juridisk inriktning

Den juridiska inriktningen ger dig fördjupade kunskaper inom juridik och psykologi. Du läser kurserna Affärsjuridik och Rätten och samhället. I kursen Psykologi 2a hanteras områden som personlighets- och utvecklingspsykologi. Även på den juridiska inriktningen arbetar du med med UF.

Idrottsutbildningar och musikprofil

Väljer du ekonomiprogrammet på Söderslättsgymnasiet kan du kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasium (NIU), lokalt idrottsgymnasium inom basket, fotboll, ishockey och konståkning samt musikprofil.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?