Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder dig en bred och spännande yrkesutbildning där det ges möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för yrkeslivet som barnskötare, elevassistent eller aktivitetsledare. Du kan välja mellan många yrken om du vill arbeta med människor, ledarskap och pedagogik. Barn- och fritidsprogrammet ger dig en god grund för ditt framtida yrkesliv och du blir anställningsbar direkt efter gymnasiet.

Barn- och fritidsprogrammet
Foto: Leif Johansson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Barn- och fritidsprogrammet

Film från elevernas arbetsplatsförlagda praktik i Spanien

På Barn- och fritidsprogrammet kommer du att arbeta med entreprenöriellt lärande i sociala företag vilket innebär att de teoretiska kurserna knyts till ett praktiskt arbetssätt i samarbete med verksamheter utanför skolan. Att arbeta med sociala företag innebär att du blir mer ansvarstagande, utvecklar ditt ledarskap, utvecklas som person samt blir mer rustad inför arbetslivet.

Vi ger dig möjlighet till att komma ut i arbetslivet och testa dina teoretiska kunskaper i verkligheten. Förutom sociala företag erbjuder vi även fem veckors praktik (APL) under varje årskurs. Under APL får du möjlighet till att arbeta med människor och utveckla ditt ledarskap utifrån inriktningen pedagogiskt arbete samt skapa goda kontakter med arbetslivet. Både de arbetslivserfarenheter som du får under din APL och arbetet med sociala företag gynnar dig då du vill ha en anställning efter utbildningen. Inom programmet får du också möjlighet att läsa kurser som ger dig behörighet till högskolestudier.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!