Om oss

Söderslättsgymnasiet har den stora skolans fördelar och den lilla skolans intimitet och gemytlighet och det speglas i vårt målarbete, organisation och arbetsmiljö.

Söderslättsgymnasiet
Foto: Leif Johansson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Söderslättsgymnasiet

Under dina år som elev hos oss kommer du att uppleva bra sammanhållning och ett stort engagemang bland såväl elever som lärare. Vi har nära samarbete mellan programmen, vuxenutbildningen och kommunens grundskolor samt externa samarbetspartners.

Stöd och trygghet

På Söderslättsgymnasiet finns olika typer av studiestöd och en elevhälsa. Via olika studiestöd kan vi hjälpa elever som önskar förbättra sina betyg, som har svårigheter att nå mål i ämnen och behöver särskilt stöd eller som har dokumenterade skolsvårigheter.

Elevhälsan består av skolsköterskor, skolpsykolog, skolläkare och skolkuratorer. Vår strävan är att du som elev ska uppleva skolan som en trygg och bra arbetsplats där du får det nödvändiga stödet i vardagen.

Läge, närmiljö och lokaler

Våra enheter, S:t Nicolai och Bastionen, har moderna lokaler i centrum med närhet till bra bussförbindelser, caféer, restauranger och affärer.

Lokalerna är funktionella och fräscha för att en flexibel undervisning ska kunna bedrivas. För att skapa trygghet och arbetsro är ambitionen att varje program ska ha sin plats på skolan med klassrum, studietorg och lärarnas arbetsplatser i anslutning.

På skolan finns två mediatek, ett på Bastionen och ett på S:t Nicolai. Mediateken erbjuder dig en ljus studiemiljö samt tillgång till datorer och en inspirerande samling litteratur. Våra mediatek finns till för att underlätta ditt lärande och är bemannade med kunniga bibliotekarier och assistenter.

Nationell och internationell anknytning

Söderslättsgymnasiet samarbetar med arbetsgivare, verksamheter, andra gymnasium, högskolor och universitet i Sverige och Europa. Våra samarbetspartners är på olika sätt med och påverkar innehållet i utbildningen vi erbjuder dig. Med vårt etablerade nätverk kan vi även erbjuda gästföreläsare, praktikplatser, utbyten, studieresor och värdefulla kontakter för dig inför framtida arbeten och studier.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!