Innehåll A-Ö

Visa innehåll på bokstaven A , B , C , D , E , F , G , H , I , J , K , L , M , N , O , P , Q , R , S , T , U , V , W , X , Y , Z , Å , Ä , Ö

Alla resultat

Här hittar du innehållet på webbplatsen i en alfabetisk förteckning.

Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

Anpassa webbplatsen

Webbplatsen är byggd med Responsive Design som är en form av mobilanpassning som innebär att webbplatserna anpassar sig till storleken och upplösningen på besökarens skärm.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

APL genomförs under det andra och tredje året. Den ger dig kunskap om regler och krav som finns i arbetslivet. Den bidrar också till att du lär dig yrket samt ansvarstagande och känsla för service och kvalitet i det utförda arbetet.

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder dig en bred och spännande yrkesutbildning där det ges möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för yrkeslivet som barnskötare, elevassistent eller aktivitetsledare. Du kan välja mellan många yrken om du vill arbeta med människor, ledarskap och pedagogik. Barn- och fritidsprogrammet ger dig en god grund för ditt framtida yrkesliv och du blir anställningsbar direkt efter gymnasiet.

Basketgymnasium

Söderslättsgymnasiet erbjuder ett lokalt basketgymnasium där eleverna läser idrottskurser med basketinriktning under tre timmar i veckan hela gymnasietiden.

Betyg, individuell studieplan

Betyg ska sättas på varje avslutad kurs och efter genomfört gymnasiearbete samt i grundskolans ämnen i de fall undervisning i dessa får förekomma i gymnasieskolan.

Blivande elev

Du har rätt att söka till en gymnasieutbildning från och med det år du avslutar årskurs 9 på grundskolan och senast det år du fyller 19 år. Du får inte tidigare ha avslutat en gymnasieutbildning.

Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du efter utbildningen välja mellan många byggyrken. Du kan även vidareutbilda dig på högskola eller kanske bli en framtida egenföretagare.

Byta skola eller program

Här är information för dig som vill byta skola inför år 2 eller 3.

Creative Commons

På vår webbplats publicerar vi alla våra texter och bilder under en Creativ Commonslicens. Den licensmodell vi har valt betecknas cc by-sa.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa