Elever på naturvetenskapliga programmet får resestipendier

Publicerad:

Sedan flera år tillbaka får elever på naturvetenskapliga programmet på Söderslättsgymnasiet möjlighet att delta på Berzeliusdagarna i Stockholm och Molecule Frontiers symposium i Göteborg tack vare resestipendier som utdelats av Trelleborgs AB och Greta och Johan Kocks stiftelse.

Laura Norén, Tim Åkesson, Ellinor Brorsson och Hampus Lindgren på NA17
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Laura Norén, Tim Åkesson, Ellinor Brorsson och Hampus Lindgren på NA17

I år fick eleverna Ellinor Brorsson, Hampus Lindgren, Laura Norén och Tim Åkesson, som alla visat stort intresse för och mycket goda kunskaper i ämnet kemi, åka till Stockholm för att delta på Berzeliusdagarna. Stockholmsbesöket innebar två dagar fulla med föreläsningar och intressanta diskussioner inom kemi.

– Jag fick en ny bild av vad kemibranschen är. Den är så mycket bredare än vad jag visste innan, säger Tim Åkesson.

- Och det finns så många yrkesvägar inom ämnet, tillägger Ellinor Brorsson.

Det bästa med resan var, förutom alla intressanta föreläsningar, mötet med kemielevernas stora idol, Magnus Ehinger, läraren som har flippade klassrum på nätet. Han har också väckt det stora intresset för ämnet hos eleverna.

Tim Åkesson fick även det andra resestipendiet, en resa till symposiet Molecular Frontiers i Göteborg, tillsammans med Elise Nilsson. På symposiet var det fokus på kvantfysik. Dagarna tu var även här fulla med föreläsningar av forskare från hela världen, till exempel Stefan Hell, nobelpristagare år 2014.

Förutom forskare och universitetsstudenter deltog cirka 200 gymnasieelever i symposiet. Symposiet organiserades av Nano Excellence Initiative och Material Science Science of Advance vid Chalmers och Molecular Frontiers.

– Ett minne för livet och intressant med föreläsningar på så hög nivå, summerade Elise Nilsson och Tim Åkesson resan.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?