FN-dag på Söderslättsgymnasiet

Publicerad:

Idag den 24 oktober är det FN-dagen och det uppmärksammas med olika aktiviteter på Söderslättsgymnasiet.

FN-flaggan har hissats på taket till dagens ära och olika aktiviteter pågår på gymnasiet både lokalt och globalt.

Samhällsprogrammet arbetar med Amnesty-projektet ”Fatta pennan” där man skriver brev till olika makthavare och ministrar världen över för att frige politiska fångar.

Handelsprogrammet och samhällsprogrammet har startat projektet ”Söderslätt United”. I projekt arbetar eleverna med FN:s globala mål. Målet är att skapa gemenskap och förståelse, både inom skolan men också integrera skolans verksamhet i det lokala och globala.

Flera av arbetsgrupperna har välgörenhetsprojekt där de samlar in pengar som bland annat ska gå till att motverka att barn hamnar i fattigdom. Ytterligare ett projekt som planeras är ”Enkelbollen”, en fotbollsturnering som riktar sig till alla killar och tjejer i årskurs ett där man framför allt vill främja jämställdhet, skapa trygghet och gemenskap. Även återvinning står i fokus i ett projekt som syftar till att ge tidigare elever möjlighet att skänka studentkläder så att de kan återvinnas till student 2020.

Barn- och fritidsprogrammet uppmärksammar dagen genom att gå på en Trelleborgspromenad med staden och medborgarnas välbefinnande i fokus som en hyllning till FN och de mänskliga rättigheterna.

På ekonomiprogrammet har man skapat en utställning där eleverna uppmärksammar företag som arbetar utifrån olika hållbara affärsidéer.

På Mediateket på St Nicolai firar man FN-dagen med det globala poesiprojektet Sustainable Poetry.

Eleverna har visat stort engagemang både innan och under FN-dagen:

- FN-stadgarna började att gälla år 1948 den 24 oktober för att undvika konflikt och krig mellan länder. Det har varit kul att arbeta med projektet och de globala målen, säger två elever i årskurs 2.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!