Blixtlåsets regionsfinal i Trelleborg

Publicerad:

Onsdagen den 14 mars är Söderslättsgymnasiet arrangör av innovationstävlingen Blixtlåsets distriktsmästerskap. Det är 34 lag från hela Skåne som tävlar om vem som har årets mest uppfinningsrika idé och går vidare till riksfinalen.

Regionsfinal i Blixtlåset 14 mars 2018
Foto: Estetiska programmet Söderslättsgymnasiet Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Regionsfinal i Blixtlåset 14 mars 2018

Blixtlåset är ett samarbete mellan Siemens Sverige, Teknikcollege Sverige, T-konventet och ett antal entusiastiska gymnasieskolor samt ett bra stöd ifrån övriga industrisverige. Tävlingen är en mötesplats för alla inom gymnasiesverige som vill satsa på lärande, kreativa och utvecklande projekt. Tävlingen går från idé till en konkret och fungerande produkt som slutmål.

Tävlingsdagen är upplagd i två delar: En mässa och ett finalpass. Under mässan disponerar varje lag en monter där de visar upp sin innovation för jury och besökare. Uppfinningen ska kunna presenteras som modell eller prototyp. Idén bakom ska vara framsprungen ur gruppens eget arbete. Uppfinningen presenteras även för en jury som består av en blandning av personer från till exempel näringsliv, universitet och skolvärlden.

Under eftermiddagen bjuds det även på föreläsningar från Swedbank om ekonomi, från den lokala innovatören Alien Moto, från Trelleborgs Kuststad 2025 samt underhållning i form av Stand up. Söderslättsgymnasiets Teknikprogram har även bjudit in sjätteklassare från kommun till en teknikmässa. Här får 12-åringarna se och pröva på olika tekniska uppfinningar.

Söderslättsgymnasiet har till denna tävling fått ekonomisk hjälp från Sparbanksstiftelsen Trelleborg och Kockska Stiftelsen. Vi har även hjälp av sponsorerna AIT, Sandvik och Entreprenörsstiftelsen.

Välkommen till Parken – kultur- och konferenscenter i Trelleborg onsdagen den 14 mars 8.30-12.00.

Önskar ni göra ett reportage före tävlingen vänligen kontakta , Söderslättsgymnasiet.