Nyheter

• Samarbete över Öresund mellan Teknikcollege och Technical Education Copenhagen

Ett samarbete över Öresund mellan Teknikcollege Industriprogrammet och TEC, Technical Education Copenhagen i Ballerup. Genom internationella samarbeten stärker vi elever och ger dem möjlighet att få nya kunskaper och erfarenheter samtidigt som eleverna själva kan utvecklas i sin yrkesroll.

• 8 juni - En dag om din framtid inom industriteknik

Pluggar du på sista året på gymnasiet och funderar över framtiden? Eller känner du någon som gör det? Runt Trelleborg finns många framgångsrika industriföretag som kan erbjuda utvecklande och roliga karriärer för unga teknikintresserade medarbetare, både tjejer och killar. Just nu går industrin för högvarv och det finns goda chanser att hitta bra arbeten nära Trelleborg. Och de vill träffa dig!

• Engelska 7 ger eleverna internationella perspektiv

Engelska 7 på Söderslättsgymnasiet genomsyras av den breda vägledningen ur ett internationellt perspektiv. Eleverna får hjälp att våga anta internationella utmaningar genom samarbeten med "native speakers" som föreläser för dem om vikten av att behärska engelska på en avancerad nivå för att t ex kunna förhandla och driva företagsprocesser framåt.

• Vill du sommarjobba med Sveriges viktigaste jobb?

Tisdagen den 13 mars klockan 9.30-14.00 finns personal från Socialförvaltningen på plats på Söderslättsgymnasiet; St Nicolai utanför matsalen och på Bastionen utanför Mediateket.

• Blixtlåsets regionsfinal i Trelleborg

Regionsfinal i Blixtlåset 14 mars 2018

Onsdagen den 14 mars är Söderslättsgymnasiet arrangör av innovationstävlingen Blixtlåsets distriktsmästerskap. Det är 34 lag från hela Skåne som tävlar om vem som har årets mest uppfinningsrika idé och går vidare till riksfinalen.

• Öppet hus på Söderslättsgymnasiet torsdagen den 8 februari

Öppet hus på Söderslättsgymnasiet, torsdagen den 8 februari klockan 17:30-20:00

Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen, torsdagen den 8 februari mellan klockan 17:30 och 20.00. Träffa elever, lärare, rektorer och studie- & yrkesvägledare som ger dig tips och inspiration inför ditt gymnasieval!

• Vi lär av varandra

Vård- och omsorgsprogrammet och Naturprogrammet i samarbete.

VOC och NA har beröringspunkter eftersom det i båda programmen finns kurser som handlar om människokroppens fysiologi. Under tisdagsförmiddagen ägde ett länge planerat utbyte av kunskaper äntligen rum. Besöket på varandras program idag har visat just detta men också lite av vad som skiljer mellan kursinnehållet.

• Arg skånsk man på besök i Trelleborg

Danny från Argaskånskamän med Marie, Joakim, Emelie, Lucas och Malte

Danny Pedersen, ena halva av duon Argaskånskamän, besökte Söderslätttsgymnasiet och pratade om yrket Youtuber inför en fullsatt aula. Det var elever från femteklassare på Väståkraskolan och Östra skolan som tillsammans med elever från Söderslättsgymnasiet trängde ihop sig för att lyssna.

• Esteterna bjöd in till Luciakonsert

Estetprogrammets luciakonsert i St Nicolaikyrka, 2017.

St Nicolaikyrka fylldes av sång och ljus när esteterna bjöd in till luciakonsert. Kyrkan var fylld till bristningsgränsen och den samlade åhörarskaran bjöds på sjöng sång och en fin stämning.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 12 , Nästa