• Företagsamma elever tävlar i Draknästet

Företagen Ljusa Upp Hemmet UF, DiscoTajm UF och Evento UF vann 500 kronor var i startkapital i årets upplaga av Söderslättsgymnasiets "Draknästet".

Varje år arrangerar Söderslättsgymnasiet det så kallade "Draknästet" för alla UF-företag på skolan. Skolans koncept är en spin-off av TV-programmet med samma namn, där olika företagsidéer pitchas inför så kallade "drakar" eller "affärsänglar". På TV står drakarnas eventuella investeringar på spel medan på skolan handlar det om drakarnas feedback och elevernas utveckling.

• Högsta betyg för Teknikcollege på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.

Vart femte år gör Industrirådets granskningskommission ett besök till Skåne för att utvärdera Teknikcollege Skånes arbete med att stärka kompetensförsörjningen i regionen. I år träffades granskarna och Teknikcollege Skånes regionala styrgrupp på Söderslättsgymnasiet.

• Studentveckan 2018

Nästa vecka tar eleverna på Söderslättsgymnasiet studenten. Under hela veckan anordnas aktiviteter för eleverna såsom brännboll, dräktparad och studentspex.

• Samarbete över Öresund mellan Teknikcollege och Technical Education Copenhagen

Ett samarbete över Öresund mellan Teknikcollege Industriprogrammet och TEC, Technical Education Copenhagen i Ballerup. Genom internationella samarbeten stärker vi elever och ger dem möjlighet att få nya kunskaper och erfarenheter samtidigt som eleverna själva kan utvecklas i sin yrkesroll.

• 8 juni - En dag om din framtid inom industriteknik

Pluggar du på sista året på gymnasiet och funderar över framtiden? Eller känner du någon som gör det? Runt Trelleborg finns många framgångsrika industriföretag som kan erbjuda utvecklande och roliga karriärer för unga teknikintresserade medarbetare, både tjejer och killar. Just nu går industrin för högvarv och det finns goda chanser att hitta bra arbeten nära Trelleborg. Och de vill träffa dig!

• Engelska 7 ger eleverna internationella perspektiv

Engelska 7 på Söderslättsgymnasiet genomsyras av den breda vägledningen ur ett internationellt perspektiv. Eleverna får hjälp att våga anta internationella utmaningar genom samarbeten med "native speakers" som föreläser för dem om vikten av att behärska engelska på en avancerad nivå för att t ex kunna förhandla och driva företagsprocesser framåt.

• Vill du sommarjobba med Sveriges viktigaste jobb?

Tisdagen den 13 mars klockan 9.30-14.00 finns personal från Socialförvaltningen på plats på Söderslättsgymnasiet; St Nicolai utanför matsalen och på Bastionen utanför Mediateket.

• Blixtlåsets regionsfinal i Trelleborg

Regionsfinal i Blixtlåset 14 mars 2018

Onsdagen den 14 mars är Söderslättsgymnasiet arrangör av innovationstävlingen Blixtlåsets distriktsmästerskap. Det är 34 lag från hela Skåne som tävlar om vem som har årets mest uppfinningsrika idé och går vidare till riksfinalen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa