• Såhär jobbar vi för en tryggare studentvecka

Studenter på trappan

Den 14 juni är det dags för närmare 300 elever att ta studenten i Trelleborg. För att studentveckan och studentdagen ska bli en minnesvärd och glädjefylld upplevelse, är det en del som är viktigt att tänka på när det gäller trygghet och säkerhet.

• Poetry Slam at Söderslättsgymnasiet

As part of an assignment for English 7/Cambridge advanced, the third grade students from the programmes of Social Science, Technology, Natural Science and Business Management and Economics are proud to having compiled a collection of poems.

• Viktigt värdegrundsarbete för gemenskap och allas lika värde

Eleverna Emma Johansson och William Thörnholm skapar poesi utifrån FN:s globala mål om jämställdhet.

Under det gångna läsåret har elever och lärare inom rektorsområde 3 på Söderslättsgymnasiet arbetat systematiskt med likabehandlings- och värdegrundsfrågor genom en rad olika projekt där de uppmärksammat alltifrån psykisk hälsa till jämställdhet och mänskliga rättigheter.

• Kollektivt lärande – en framgångsfaktor i undervisningen

Tillsammans arbetar Viktoria Lindén (t v) och Camilla Tangvald –  båda förstelärare och ämnesansvariga i engelska – med kollektivt lärande på Söderslättsgymnasiet.

Begreppet kollektivt lärande är ett relativt nytt fenomen inom skolforskningen och definieras som "samverkan som leder till lärande på gruppnivå", till skillnad från kollegialt lärande som fokuserar på individuellt lärande.

• En dag i poesins tecken

Under poesidagen förvandlades Mediateket på Söderslättsgymnasiet till en kreativ workshop där eleverna fick pröva på att skapa poesi för en hållbar framtid.

Precis innan sportlovet fick elever på Söderslättsgymnasiet besök av diktaren Mona Monasar och projektkoordinatör Germund Sellgren från Världsnaturfonden (WWF). Besöket var en inspirationsföreläsning i projektet "Poesi för en hållbar utveckling" där eleverna ska skapa poesi utifrån FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

• Elever löser världsproblem genom rollspel

- Genom diplomatiska förhandlingar ska eleverna finna lösningar på dagsaktuella världspolitiska frågor, säger Andreas Arvidsson, lärare i samhällskunskap och historia på Söderslättsgymnasiet.

I förra veckan deltog elever från Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet samt Naturprogrammet på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg i ett FN-rollspel. Detta år var även elever från Borgarskolan i Malmö och från Danmark med i rollspelet.

• Poesifestival...

Två händer med text i handflatan.

Save the date! Mediateken på Söderslättgymnasiet håller i en Poesifestival på Trelleborgs bibliotek den 21 mars!

• Öppet hus Söderslättsgymnasiet torsdagen den 7 februari

Elever på Teknikprogrammet

Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen, torsdagen den 7 februari mellan klockan 17:30 och 19.30. Träffa elever, lärare, rektorer och studie- & yrkesvägledare som ger dig tips och inspiration inför ditt gymnasieval!

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa