Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

• Filmen om New Pattern

Ungdomar i projektet New Pattern.

Projektet New Pattern har fångats på film av Sadrolin Tam. I filmen får man ta del av tankarna bakom New Pattern, arbetsprocessen och intervjuer med deltagare. Filmen visas i BIAN, non stop under museets öppettider. Här kommer ett smakprov!

• Upprop inför terminsstart

Upprop inför terminsstarten är enligt följande.

• Studentveckans sista spexdag innan utspring

Söderslättsgymnasiets spex i Söderslättshallen, 2017

Med hög och god stämning samlades Söderslättsgymnasiets elever under torsdagen i Söderslättshallen till traditionellt spex. Stormtroopers och SWAT-team battlade med Pirater, Orange is the New Black fångar och många fler i en kamp som startade med uppvärmning av Jetset.

• Så springer studenterna ut på fredag

Studentutsläppet 2015

Fredagen den 16 juni är det dags för årets studenter på Söderslättsgymnasiet att springa ut. Första klassen springer ut klockan 16.00 följt av resterande klasser. Den traditionsenliga studentkortegen startar från Stortorget klockan 17.15.

• Studentveckan är igång!

Spex brännboll 20170612

Med traditionell brännbollsturnering har studentveckan för Söderslättsgymnasiet startat. I strålande sol och lätta vindbyar gjorde klasserna upp om årets titel som brännbollsmästare. Efter många matcher stod det till slut mellan Flashgänget (Samhälle) och Piraterna (Handels).

• Att lyckas på gymnasiet!

Informationsträff på SSG

Söderslättsgymnasiet välkomnar dig och dina vårdnadshavare till informationsträff om gymnasievalet. Två tillfällen att välja på, med samma information, 25 april eller 27 april.

• Söderslättsgymnasiets elever på väg mot utlandspraktik

Elever och lärare på väg till Malaga

Elever från Handels- och administrationsprogrammet på Söderslättsgymnasiet är nu på väg mot utlandspraktik i Spanien.

• Mediateket - ett skolbibliotek i världsklass!

Mediatek i världsklass

Söderslättsgymnasiets Mediatek är i världsklass! DIK, fackförbund för arbetande eller studerande inom kultur och kommunikation, har tagit med Mediateket på Söderslättsgymnasiet på sin lista över skolbibliotek i världsklass.

• Real Case - entreprenöriellt lärande och digitalisering på Söderslättsgymnasiet

Sodalicious

Vi kan, vill och vågar! Ett av skolans viktiga uppdrag är att samverka med företag och andra aktörer som kan berika verksamheten och integrera den i det omgivande samhället. Real Case innebär att elever genomför ett uppdrag från arbetslivet på riktigt.

Framtidsdag

En inspirationsdag på Söderslättsgymnasiet! På torsdagen hölls det för första gången en fantastisk lyckad framtidsdag för alla elever på Söderslättsgymnasiet.. Inspirerande föreläsningar och möten med utställare på mässa i samarbete med projektet Raka vägen, ett projekt med stöd av Europeiska Socialfonden.

• Arbetsplatsförlagt lärande (APL), i Spanien

Mot Malaga

I två veckor kommer Linnea Sahlström, Tina Håkansson, Emma Reuterberg och Nicole Möller att göra en del av sin praktik i soliga Spanien.

• Ekonomiprogrammet på besök i Danmark

Danmarksbesök

Igår besökte ekonomiprogrammets,EK15b, Rødovre Gymnasium utanför Köpenhamn i Danmark.

• Förstelärare och fritidshemsutvecklare vidareutbildas i gruppteori och ledarskap

Kompetensutveckling för förstelärare i Trelleborg

Som ett led i de viktiga kompetensutvecklingsinsatserna för Trelleborgs skolledare och lärare, genomförs nu en utbildningsinsats för förstelärare och fritidshemsutvecklare som belyser ämnena kommunikation, ledarskap, gruppteori och konfliktteori.

• Gymnasiesärskolan håller öppet hus 18/1

Elever och personal på gymnasiesärskolans individuella program bjuder in dig som går i årskurs 9 till öppet hus onsdagen den 18 januari mellan klockan 09.00-10.30.

• 200 elever och lärare från Trelleborg på EM i yrkesskicklighet

200 elever och lärare besöker Euroskills - Yrkes-EM

Den 1 december åkte 200 elever och lärare till Euroskills – Yrkes-EM på Svenska Mässan i Göteborg. Under tävlingarna, som varade i tre dagar, har 74 736 besök gjorts på EuroSkills. Antalet unika besökare beräknas till cirka 65 000 personer. 200 av dessa var från Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

• Yrken och talanger testas under EM i yrkeskunskap

200 elever med lärare från Söderslättsgymnasiets samtliga yrkesprogram besöker EuroSkills - Europas största tävling i yrkesskicklighet. Besökarna kommer att kunna se på när cirka 500 unga skickliga yrkesutövare från hela Europa tävlar om EM-titeln i 35 yrken.

Truckutbildning

Hösten 2016 inleddes ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiets introduktionsprogram, truckutbildningsföretaget Lennart på Läget och Trelleborgs Industri AB, för att erbjuda elever som går yrkesintroduktion en truckutbildning.

Öppet hus på Söderslättsgymnasiet

Onsdag 16 november mellan klockan 17.00-19.30 håller Söderslättsgymnasiet öppet hus. Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen. Lärare och elever från respektive program samt rektorer, studie- och yrkesvägledare, studietorgslärare och personal i mediateken kommer att finnas på plats.

• Byggelever stödjer nya projekt i Zambia

Tobias, Ola, Lars, Helen, Kenneth, Kevin och Måns åker tillsammans till Zambia för att stödja nya projekt

På fredag får fyra nya elever från bygg- och anläggningsprogrammet möjligheten att åka till Zambia för att rädda en byskola. Resan genomförs som en del av ett treårigt biståndsprojekt och det är nu andra året i rad som några av Söderslättsgymnasiets elever och lärare hjälper till.