Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

• Söderslättsgymnasiets Studentavslutning 2019

Studentavslutningen på Söderslättsgymnasiet är fredagen den 14 juni 2019.

• Viktigt värdegrundsarbete för gemenskap och allas lika värde

Eleverna Emma Johansson och William Thörnholm skapar poesi utifrån FN:s globala mål om jämställdhet.

Under det gångna läsåret har elever och lärare inom rektorsområde 3 på Söderslättsgymnasiet arbetat systematiskt med likabehandlings- och värdegrundsfrågor genom en rad olika projekt där de uppmärksammat alltifrån psykisk hälsa till jämställdhet och mänskliga rättigheter.

• Kollektivt lärande – en framgångsfaktor i undervisningen

Tillsammans arbetar Viktoria Lindén (t v) och Camilla Tangvald –  båda förstelärare och ämnesansvariga i engelska – med kollektivt lärande på Söderslättsgymnasiet.

Begreppet kollektivt lärande är ett relativt nytt fenomen inom skolforskningen och definieras som "samverkan som leder till lärande på gruppnivå", till skillnad från kollegialt lärande som fokuserar på individuellt lärande.

• En dag i poesins tecken

Under poesidagen förvandlades Mediateket på Söderslättsgymnasiet till en kreativ workshop där eleverna fick pröva på att skapa poesi för en hållbar framtid.

Precis innan sportlovet fick elever på Söderslättsgymnasiet besök av diktaren Mona Monasar och projektkoordinatör Germund Sellgren från Världsnaturfonden (WWF). Besöket var en inspirationsföreläsning i projektet "Poesi för en hållbar utveckling" där eleverna ska skapa poesi utifrån FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

• Elever löser världsproblem genom rollspel

- Genom diplomatiska förhandlingar ska eleverna finna lösningar på dagsaktuella världspolitiska frågor, säger Andreas Arvidsson, lärare i samhällskunskap och historia på Söderslättsgymnasiet.

I förra veckan deltog elever från Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet samt Naturprogrammet på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg i ett FN-rollspel. Detta år var även elever från Borgarskolan i Malmö och från Danmark med i rollspelet.

• Agenda 2030 engagerar elever på Söderslättsgymnasiet

För femte året i rad arbetar eleverna på det samhällsvetenskapliga programmet ämnesövergripande med FN:s Sustainable Development Goals, med fokus på mål 7, Clean Energy.

• Cambridge Certificate in Advanced English (CAE)

I våras tog fler än 30 elever på Söderslättsgymnasiet en Cambridge-examen. Detta har kvalificerat Söderslättsgymnasiet till att använda Cambridge ESOL Preparation Centre Logo under kommande läsår.

• Företagsbesök

Elev får prova på att styra bryggan

Banbrytande internationellt företagsbesök på FMT i Trelleborg för Söderslättsgymnasiets elever som läser kursen Cambridge Advanced Exam.

• Avantgardistisk modeshow för en hållbar framtid

Elever från Frisör- & Estetprogrammet

Igår, tisdag, bjöd elever från hantverksprogrammet (frisör) och estetiska programmet på en inspirationsfylld show på temat "Avantgarde – för en hållbar framtid". Publiken fick se färgsprakande hårkreationer och fantasifyllda klädskapelser – allt av återvunnet material. Söderslättsgymnasiets musikelever stod för musik och underhållning.

• Poesi för en hållbar framtid

Författaren och människorättsinformatören Johanna Wester inspirerar

Inspirerande kick off för projektet "Poesi för en hållbar framtid" - Trelleborg och världen möts i ett globalt samarbete

• Bästa lärarlag

Elever på teknikcollege

Teknikcolleges lärarlag nominerade till "Bästa lärarlag"

• Fokus arbetsliv och utbildning

Else Lytken, Partikelfysiker, föreläser för NA-elever

NA-programmet fokuserar på arbetslivsfrågor och utbildningsval

• Öppet Hus på Söderslättsgymnasiet

Elever utanför Bastionen

Välkommen på Öppet Hus på Söderslättsgymnasiet den 22 november! Kom och träffa våra elever och lärare som gärna berättar om skolan och de olika gymnasieprogrammen!

• Träffa oss på Gymnasiemässan

Elever utanför Bastionen

Träffa oss på Gymnasiemässan i Malmö den 8-10 november. Gymnasiemässan riktar sig till dig som går sista året i grundskolan. Här får du hjälp att välja en utbildning som passar just dig.

• Söderslättsgymnasiets yrkeselever får internationell arbetslivserfarenhet

Elever från Barn- och fritidsprogrammet, Handel- och administrationsprogrammet samt Hantverksprogrammet på Söderslättsgymnasiet får internationella kontakter och erfarenhet av utlandsarbete under sin studietid. Detta möjliggörs genom utlandspraktik under deras arbetsplatsförlagda lärande (APL).

• Företagsamma elever tävlar i Draknästet

Företagen Ljusa Upp Hemmet UF, DiscoTajm UF och Evento UF vann 500 kronor var i startkapital i årets upplaga av Söderslättsgymnasiets "Draknästet".

Varje år arrangerar Söderslättsgymnasiet det så kallade "Draknästet" för alla UF-företag på skolan. Skolans koncept är en spin-off av TV-programmet med samma namn, där olika företagsidéer pitchas inför så kallade "drakar" eller "affärsänglar". På TV står drakarnas eventuella investeringar på spel medan på skolan handlar det om drakarnas feedback och elevernas utveckling.

• Högsta betyg för Teknikcollege på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.

Vart femte år gör Industrirådets granskningskommission ett besök till Skåne för att utvärdera Teknikcollege Skånes arbete med att stärka kompetensförsörjningen i regionen. I år träffades granskarna och Teknikcollege Skånes regionala styrgrupp på Söderslättsgymnasiet.

• Upprop på Söderslättsgymnasiet onsdagen den 22 augusti

Onsdagen den 22 augusti är det upprop för elever på Söderslättsgymnasiet enligt följande tider:

• Studentveckan 2018

Nästa vecka tar eleverna på Söderslättsgymnasiet studenten. Under hela veckan anordnas aktiviteter för eleverna såsom brännboll, dräktparad och studentspex.