Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

• Temavecka om psykisk hälsa på Söderslättsgymnasiet

Temavecka på Söderslättsgymnasiet

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne genomförs seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. På Söderslättsgymnasiet har det under vecka 41 pågått föreläsningar på temat psykisk hälsa i samband med Världsdagen för psykisk hälsa.

• Nya UF-företag på Söderslättsgymnasiet

Eleverna Andriana Stanojoska, Elias Theander, Axel Jeppsson, Oliver Mattsson och Emilie Gunn har startat företaget Ubambu UF som säljer miljövänliga muggar i bambu.

Nytt läsår är lika med nytt UF-år på Söderslättsgymnasiet. Under ett år ska 87 elever starta, driva och avveckla ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Programmen som deltar är Ekonomi, Hantverk och Handel.

• Upprop inför läsåret 2019/2020

Onsdagen den 21 augusti startar läsåret 2019/2020 på Söderslättsgymnasiet. Uppropstiderna för årskurs 1 är följande:

• Trelleborgslärare utsedd till årets yrkesperson

Maria Glawe med prischecken för Årets yrkesperson

Under ett par år har Rotaryklubbarna i Trelleborg delat ut utmärkelsen Årets yrkesperson i samband med nationaldagsfirandet.

• Söderslättsgymnasiets Studentavslutning 2019

Studentavslutningen på Söderslättsgymnasiet är fredagen den 14 juni 2019.

• Såhär jobbar vi för en tryggare studentvecka

Studenter på trappan

Den 14 juni är det dags för närmare 300 elever att ta studenten i Trelleborg. För att studentveckan och studentdagen ska bli en minnesvärd och glädjefylld upplevelse, är det en del som är viktigt att tänka på när det gäller trygghet och säkerhet.

• Poetry Slam at Söderslättsgymnasiet

As part of an assignment for English 7/Cambridge advanced, the third grade students from the programmes of Social Science, Technology, Natural Science and Business Management and Economics are proud to having compiled a collection of poems.

• Viktigt värdegrundsarbete för gemenskap och allas lika värde

Eleverna Emma Johansson och William Thörnholm skapar poesi utifrån FN:s globala mål om jämställdhet.

Under det gångna läsåret har elever och lärare inom rektorsområde 3 på Söderslättsgymnasiet arbetat systematiskt med likabehandlings- och värdegrundsfrågor genom en rad olika projekt där de uppmärksammat alltifrån psykisk hälsa till jämställdhet och mänskliga rättigheter.

• Kollektivt lärande – en framgångsfaktor i undervisningen

Tillsammans arbetar Viktoria Lindén (t v) och Camilla Tangvald –  båda förstelärare och ämnesansvariga i engelska – med kollektivt lärande på Söderslättsgymnasiet.

Begreppet kollektivt lärande är ett relativt nytt fenomen inom skolforskningen och definieras som "samverkan som leder till lärande på gruppnivå", till skillnad från kollegialt lärande som fokuserar på individuellt lärande.

• En dag i poesins tecken

Under poesidagen förvandlades Mediateket på Söderslättsgymnasiet till en kreativ workshop där eleverna fick pröva på att skapa poesi för en hållbar framtid.

Precis innan sportlovet fick elever på Söderslättsgymnasiet besök av diktaren Mona Monasar och projektkoordinatör Germund Sellgren från Världsnaturfonden (WWF). Besöket var en inspirationsföreläsning i projektet "Poesi för en hållbar utveckling" där eleverna ska skapa poesi utifrån FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

• Elever löser världsproblem genom rollspel

- Genom diplomatiska förhandlingar ska eleverna finna lösningar på dagsaktuella världspolitiska frågor, säger Andreas Arvidsson, lärare i samhällskunskap och historia på Söderslättsgymnasiet.

I förra veckan deltog elever från Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet samt Naturprogrammet på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg i ett FN-rollspel. Detta år var även elever från Borgarskolan i Malmö och från Danmark med i rollspelet.

• Agenda 2030 engagerar elever på Söderslättsgymnasiet

För femte året i rad arbetar eleverna på det samhällsvetenskapliga programmet ämnesövergripande med FN:s Sustainable Development Goals, med fokus på mål 7, Clean Energy.

• Cambridge Certificate in Advanced English (CAE)

I våras tog fler än 30 elever på Söderslättsgymnasiet en Cambridge-examen. Detta har kvalificerat Söderslättsgymnasiet till att använda Cambridge ESOL Preparation Centre Logo under kommande läsår.

• Företagsbesök

Elev får prova på att styra bryggan

Banbrytande internationellt företagsbesök på FMT i Trelleborg för Söderslättsgymnasiets elever som läser kursen Cambridge Advanced Exam.