Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

  • Filmen om New Pattern

    Ungdomar i projektet New Pattern.

    Projektet New Pattern har fångats på film av Sadrolin Tam. I filmen får man ta del av tankarna bakom New Pattern, arbetsprocessen och intervjuer med deltagare. Filmen visas i BIAN, non stop under museets öppettider. Här kommer ett smakprov!

  • Upprop inför terminsstart

    Upprop inför terminsstarten är enligt följande.

  • Studentveckans sista spexdag innan utspring

    Söderslättsgymnasiets spex i Söderslättshallen, 2017

    Med hög och god stämning samlades Söderslättsgymnasiets elever under torsdagen i Söderslättshallen till traditionellt spex. Stormtroopers och SWAT-team battlade med Pirater, Orange is the New Black fångar och många fler i en kamp som startade med uppvärmning av Jetset.

  • Så springer studenterna ut på fredag

    Studentutsläppet 2015

    Fredagen den 16 juni är det dags för årets studenter på Söderslättsgymnasiet att springa ut. Första klassen springer ut klockan 16.00 följt av resterande klasser. Den traditionsenliga studentkortegen startar från Stortorget klockan 17.15.

  • Studentveckan är igång!

    Spex brännboll 20170612

    Med traditionell brännbollsturnering har studentveckan för Söderslättsgymnasiet startat. I strålande sol och lätta vindbyar gjorde klasserna upp om årets titel som brännbollsmästare. Efter många matcher stod det till slut mellan Flashgänget (Samhälle) och Piraterna (Handels).

  • Att lyckas på gymnasiet!

    Informationsträff på SSG

    Söderslättsgymnasiet välkomnar dig och dina vårdnadshavare till informationsträff om gymnasievalet. Två tillfällen att välja på, med samma information, 25 april eller 27 april.

  • Söderslättsgymnasiets elever på väg mot utlandspraktik

    Elever och lärare på väg till Malaga

    Elever från Handels- och administrationsprogrammet på Söderslättsgymnasiet är nu på väg mot utlandspraktik i Spanien.

  • Mediateket - ett skolbibliotek i världsklass!

    Mediatek i världsklass

    Söderslättsgymnasiets Mediatek är i världsklass! DIK, fackförbund för arbetande eller studerande inom kultur och kommunikation, har tagit med Mediateket på Söderslättsgymnasiet på sin lista över skolbibliotek i världsklass.

  • Real Case - entreprenöriellt lärande och digitalisering på Söderslättsgymnasiet

    Sodalicious

    Vi kan, vill och vågar! Ett av skolans viktiga uppdrag är att samverka med företag och andra aktörer som kan berika verksamheten och integrera den i det omgivande samhället. Real Case innebär att elever genomför ett uppdrag från arbetslivet på riktigt.

  • Framtidsdag på gymnasiet

    Framtidsdag

    En inspirationsdag på Söderslättsgymnasiet! På torsdagen hölls det för första gången en fantastisk lyckad framtidsdag för alla elever på Söderslättsgymnasiet.. Inspirerande föreläsningar och möten med utställare på mässa i samarbete med projektet Raka vägen, ett projekt med stöd av Europeiska Socialfonden.

  • Arbetsplatsförlagt lärande (APL), i Spanien

    Mot Malaga

    I två veckor kommer Linnea Sahlström, Tina Håkansson, Emma Reuterberg och Nicole Möller att göra en del av sin praktik i soliga Spanien.

  • Ekonomiprogrammet på besök i Danmark

    Danmarksbesök

    Igår besökte ekonomiprogrammets,EK15b, Rødovre Gymnasium utanför Köpenhamn i Danmark.

  • Förstelärare och fritidshemsutvecklare vidareutbildas i gruppteori och ledarskap

    Kompetensutveckling för förstelärare i Trelleborg

    Som ett led i de viktiga kompetensutvecklingsinsatserna för Trelleborgs skolledare och lärare, genomförs nu en utbildningsinsats för förstelärare och fritidshemsutvecklare som belyser ämnena kommunikation, ledarskap, gruppteori och konfliktteori.

  • Gymnasiesärskolan håller öppet hus 18/1

    Elever och personal på gymnasiesärskolans individuella program bjuder in dig som går i årskurs 9 till öppet hus onsdagen den 18 januari mellan klockan 09.00-10.30.

  • 200 elever och lärare från Trelleborg på EM i yrkesskicklighet

    200 elever och lärare besöker Euroskills - Yrkes-EM

    Den 1 december åkte 200 elever och lärare till Euroskills – Yrkes-EM på Svenska Mässan i Göteborg. Under tävlingarna, som varade i tre dagar, har 74 736 besök gjorts på EuroSkills. Antalet unika besökare beräknas till cirka 65 000 personer. 200 av dessa var från Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

  • Yrken och talanger testas under EM i yrkeskunskap

    200 elever med lärare från Söderslättsgymnasiets samtliga yrkesprogram besöker EuroSkills - Europas största tävling i yrkesskicklighet. Besökarna kommer att kunna se på när cirka 500 unga skickliga yrkesutövare från hela Europa tävlar om EM-titeln i 35 yrken.

  • Truckutbildning entusiasmerar gymnasieelever på yrkesintroduktionsprogrammet

    Truckutbildning

    Hösten 2016 inleddes ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiets introduktionsprogram, truckutbildningsföretaget Lennart på Läget och Trelleborgs Industri AB, för att erbjuda elever som går yrkesintroduktion en truckutbildning.

  • Öppet hus på Söderslättsgymnasiet 16/11

    Öppet hus på Söderslättsgymnasiet

    Onsdag 16 november mellan klockan 17.00-19.30 håller Söderslättsgymnasiet öppet hus. Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen. Lärare och elever från respektive program samt rektorer, studie- och yrkesvägledare, studietorgslärare och personal i mediateken kommer att finnas på plats.

  • Byggelever stödjer nya projekt i Zambia

    Tobias, Ola, Lars, Helen, Kenneth, Kevin och Måns åker tillsammans till Zambia för att stödja nya projekt

    På fredag får fyra nya elever från bygg- och anläggningsprogrammet möjligheten att åka till Zambia för att rädda en byskola. Resan genomförs som en del av ett treårigt biståndsprojekt och det är nu andra året i rad som några av Söderslättsgymnasiets elever och lärare hjälper till.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?