Pilevallskolans fotbollsprofil

Ska du börja i årskurs 7 och vill utveckla dig, både som person och fotbollsspelare? Då ska du anmäla dig till fotbollsprofilen på Pilevallskolan! Vi erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Sök till fotbollsprofilen på Pilevallskolan!
Foto: http://www.pixabay.com/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sök till fotbollsprofilen på Pilevallskolan!

Från och med år 2020 kan elever som ska börja i årskurs 7 söka till fotbollsprofilen på Pilevallskolan. Utbildningen är öppen för både flickor och pojkar och har plats för totalt 25 elever första året. Satsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och fotbollsklubben Trelleborgs FF.

Hur blir jag antagen till fotbollsprofilen på Pilevallskolan?

Antagning till fotbollsprofilen på Pilevallskolan sker genom ansökan och färdighetsprov under första kvartalet 2020. Färdighetsproven används som grund för antagning och urval till fotbollsprofilen. Bedömningen av färdighetsproven grundar sig på din fotbollskunskap avseende:

  • Teknik
  • Spelförståelse
  • Fysik

Ansökan och antagning

Obs! Ansökningsperioden för läsåret 2020/2021 är stängd.

Ansökningsperioden för höstterminen 2020 är mellan den 8 och 31  januari 2020. Du söker via webbtjänsten IST. När ansökningstiden har gått ut kommer du att bli kallad till färdighetsprov vecka 9 och 10.

I mars 2020 får du besked om du har blivit antagen till fotbollsprofilen på Pilevallskolan och du måste tacka ja till platsen senast 27 mars.

I augusti 2020 startar den första klassen med fotbollselever i årskurs 7.

Att vara elev på fotbollsprofilen

Om du blir antagen till vår fotbollsprofil får du, utöver ordinarie undervisning, två träningspass i veckan i samarbete med tränare från Trelleborgs FF. Träningen omfattar teknik, anfalls- och försvarsspel samt träningslära, etik och moral, kost och skadeförebyggande moment. En del av de ordinarie idrottspassen ersätts med träningstillfällen. I övriga ämnen följer du skolans timplan.

Som elev måste du kunna ta ett stort ansvar för både dina studier och din fotbollsträning.

Målsättning

Forskning och beprövad erfarenhet visar att kombinationen idrott och skola stärker och gynnar kunskapsutvecklingen. Trelleborgs kommun vill tillsammans med Trelleborgs FF ge barn och ungdomar chans till bättre hälsa och ökad studiemotivation genom ett aktivt idrottsintresse i skolan. Samtidigt ges också unga med stort fotbollsintresse möjlighet till en gedigen fotbollsutbildning redan i högstadiet.

Med denna fotbollsutbildning stärker Trelleborgs kommun samarbetet mellan skolan och föreningslivet i syfte att få fler barn som börjar och fortsätter idrotta i en förening.

Pilevallskolans främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!