Skegrie förskolor

Skegrie förskolor är en plats där alla ska känna sig välkomna och trygga. En förskola där föräldrar, barn och personal ska känna gemenskap och delaktighet. Vi erbjuder en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till lek och lärande.

Profil/inriktning

På Skegrie förskolor arbetar vi med Grön flagg, vilket är en certifiering från Håll Sverige rent till förskolor som arbetar med hållbar utveckling.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation som arbetssätt, detta innebär att vi hela tiden utgår ifrån barnens visade intresse och nyfikenhet.

Vi har flera utbildade sagopedagoger som använder sagan som en del av barnens lärande.

TAKK används för att förstärka språket för våra barn, hos oss använder både pedagoger och barn tecken som stöd.

Skegrie förskolor är en av två övningsförskolor i Trelleborgs kommun. Detta innebär att vi tar emot ett stort antal lärarstudenter, detta ger oss ett nära samarbete med lärarutbildningen på Malmö högskola. På så sätt håller pedagogerna sig uppdaterade med den senaste forskningen inom förskolan.

Läge, närmiljö och lokal

Område Skegrie är ett växande samhälle öster om Trelleborg med ständig nybyggnation vilket har resulterat i en stor inflyttning under de senaste åren. Skegrie är ett attraktivt område mellan Trelleborg och Malmö. I närheten finns både härliga stränder och storstaden Köpenhamn. Byn är omgiven av öppna vyer och åkrar samt ängar. Skegrie förskoleenhet består av två förskolor; Ängen (sex avdelningar) och Slätten (sex avdelningar). Slättens förskola stod klart 2011 och är kommunens miljövänligaste förskola. Ängens förskola består för närvarande av tre paviljonger men kommer inom de närmsta åren att flytta in i en nybyggd förskola intill Slätten.

Öppettider

Vi har öppet mellan klockan 6.15 och 18.15.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!