Backens förskola

Backens förskola ligger naturskönt i en dunge som vetter ut mot åkrar, vackert landskap och i ett populärt grönområde. Förskolan består av två avdelningar och ca 40 förskoleplatser med ålder ett till fem år. Avdelningarna heter Eken och Kastanjen.

Backens förskola
Foto: Johanna Wahlberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Backens förskola

Profil/inriktning

Varje termin startas upp med grundverksamhet som består av: socialt samspel, omsorg och rutiner, samt förskolans lek- och lärandemiljö. Hos oss är pedagogisk dokumentation en del i vårt arbete tillsammans med barnen, där vi synliggör varje barns intresse, lärande och utveckling. Ni som föräldrar är experter på ert barn, den kunskap tar vi gärna del av när ert barn börjar hos oss.

Alla förskolans barn som behöver sova gör detta ute året runt under tak och vindskydd.

Maten tillagas på Söderängens förskola och kommer till förskolan i värmeskåp som därefter serveras hos oss av ekonomibiträde, anställd av måltidsservice.

Läge, närmiljö och lokal

Backens förskola ligger i byn Anderslövs östra del. Förskolan har sin verksamhet i verksamhetsanpassade paviljonger. Förskolan ligger nära till biblioteket, grönområde och lekplatser.

Öppettider

Förskolans möjliga öppettid är mellan klockan 6.15–18.30. Faktiska öppettider utgår från barnens schema.

Vi samarbetar över gränserna mellan förskolorna i byn vid olika tillfällen under läsåret. Förskolan har dag, sommar- och vintersammanslagningar och kompetensutvecklingsdagar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?