Nyheter med etiketten "Uppleva & Göra"

 • Höstlov på bibblan

  Sagoyoga

  På höstlovet kommer det hända en mängd olika saker på Trelleborgs bibliotek. Vad sägs om bio, sago-yoga eller kanske lite mysterier?

 • Öppet hus på Kulturskolan

  Kulturskolan

  Söndagen den 8 september klockan 13.00-15.00 är alla barn och föräldrar välkomna till öppet hus på Kulturskolan, Östergatan 54.

 • Konstutställning med kontakt med havet

  Återkomsten av Harry Moberg

  I lördags var det vernissage för en ny konstutställning i Smygehuk. Det är den nystartade föreningen Gränssnitt Smyge som arrangerar ett spännande kulturprojekt inuti och runt om Köpmansmagasinet med inslag från både erkända konstnärer, privatpersoner och representanter från näringslivet och forskarvärlden. Syftet är att undersöka platsen Smygehuk - Sveriges sydligaste utpost mot kontinenten.

 • Internationell musikfest besöker Trelleborg

  Ystad International Military Tattoo besöker Trelleborg den 15 augusti.

  Om knappt tre veckor är det dags för Ystad International Military Tattoo som varje år lockar musikkårer från olika länder. Nytt för i år är att musikfesten kommer att göra gästspel på ett par utvalda städer i Skåne. Torsdagen den 15 augusti blir det därför stor parad genom Trelleborgs gator som avslutas med musikfest på Stortorget. Hålltider och medverkande musikkårer kommer att presenteras längre fram.

 • Ett lustspel framför rådhuset

  Helena Wallin och Nils-Gunnar Snygg under genrepet av föreställningen Björnen.

  Idag vid lunchtid kunde alla som passerade rådhuset ta del av genrepet av föreställningen Björnen skriven av Anton Tjechov. Det är ett musikaliskt lustspel i en akt med musik av Viktor Ståhl som kommer att spelas utanför rådhuset tre gånger både imorgon fredag och på lördag.

 • Årets program för Vikingaslaget 5 – 7 juli

  Brödbak i långhuset

  Tre spännande dagar med marknad, hantverk och vikingafighter. Smaka på maten, lär dig göra glaspärlor och vikingatida vantar , lyssna på spännande sagor och se ett riktigt vikingabröllop.

 • Östra piren i Smygehamn är öppen igen

  Murararbete på östra piren i Smygehamn

  Idag återfår Sverige sin fulla längd då östra piren öppnas efter en tids restaurering. Det var i början av året, när man upptäckte att flera av stenarna intill gångbanan var lösa, som beslutet fattades att stänga av piren för besökare.

 • Bilkåseri och soppa på museet

  denna leksaksbil kan ses i utställningen Brrruum!

  Onsdagen den 8 maj klockan 12 är det sista chansen att höra Peter Ross-Lindholm kåsera om vår rullande historia! Denna onsdag har han lovat att berätta mer om engelska bilar. Ett och annat tips och trix rörande gammelbilsvård bjuder han också på.

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!