Nyheter med etiketten "Pressinformation"

 • Bolagisering möjliggör utveckling för elnätsverksamheten

  Från och med den 1 juni 2020 är det ett kommunalt bolag som ansvarar för elnätsverksamheten i Trelleborg. Det är starten på en förändringsresa som kommer att pågå under hela 2020 med fokus på kundnytta, digitalisering och hållbarhet.

 • Rapporter om lyckat pilotprojekt och medborgarbudget i kommunstyrelsen

  På onsdagen fick politikerna i kommunstyrelsen information om två lyckade projekt inom vitt skilda områden. Det handlar dels om medborgarbudgeten En miljon idéer, dels om ett pilotprojekt med syftet att skapa fler arbets- och sysselsättningstillfällen.

 • Trelleborg blir första staden i ny vätgaskorridor

  Trelleborgs kommun ansluter sig till Nordic Hydrogen Corridor. Kommunen blir därmed den första av åtta städer att kvalificera sig som nod i en EU-finansierad vätgaskorridor mellan de nordiska huvudstäderna.

 • Stödpaket till det lokala föreningslivet

  Trelleborgs kommun vidtar nu åtgärder för att stötta och underlätta för det lokala föreningslivet som har drabbats hårt i spåren av coronapandemin.

 • Årets nationaldag firas på nytt sätt

  Nationaldagsfirande i Stadsparken med veteranbilar, flaggor och många åskådare.

  Trelleborgs kommun arrangerar sedan många år ett stort och uppskattat nationaldagsfirande för kommuninvånarna. På grund av coronaviruset tvingas kommunen i år att tänka om, och ställa in det traditionella firandet på stan– men istället ordna ett digitalt alternativ.

 • Kulturskolans elever åker på lokal turné

  Kulturskolans elever kommer bland annat att bjuda på piano och sång.

  De vanliga konserterna blev inställda på grund av coronaviruset, men det hindrar inte Kulturskolans elever från att sprida musikalisk glädje. Nu avslutas terminen med en lokal miniturné där samtliga särskilda boenden i kommunen ska få besök.

 • Minimera riskerna vid hantering av desinfektionssprit

  Desinfektionssprit, exempelvis handsprit och ytdesinfektion, är extremt brandfarliga och måste hanteras på särskilt sätt. Räddningstjänsten har därför tagit fram en anvisning om hur desinfektionssprit ska hanteras i samband med coronapandemin.

 • Corona har fortsatt påverkan på verksamheters tillgänglighet

  De kommunala verksamheter som håller stängt på grund av coronaviruset kommer att fortsätta vara stängda fram till midsommarhelgen. Samtidigt planerar kommunen för att öppna utomhusbadet i Anderslöv, med målsättningen att kommuninvånarna trots rådande situation ska kunna ha en aktiv fritid.

 • Grönt ljus för studentutspringet

  Gymnasieledningen och studentkommittén på Söderslättsgymnasiet räknar med att årets studentutspring ska kunna genomföras.

  Årets studenter på Söderslättsgymnasiet ska få springa ut från trappan på S:t Nicolai om allt går enligt gymnasieledningens och studentkommitténs planer.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 10 , Nästa