Nyheter med etiketten "Nyhet"

 • Se upp för vilt!

  Bild på rådjur

  Under hösten sker det många viltolyckor. Ta del av tipsen och var försiktig när du rör dig ute på vägarna.

 • Här är nya Kommunfullmäktige!

  Efter att Länsstyrelsen räknat klart de trelleborgska rösterna vet vi nu hur Kommunfullmäktige ser ut under denna mandatperiod.

 • Hon är nöjd med kommunens korttids- och växelvård

  Margareta Delinder har under sommaren kommit i kontakt med både korttids- och växelvårdsverksamheten i Trelleborg. "Jag är inte rädd för att själv hamna där någon dag" säger hon.

  Fler och fler får vård direkt i hemmet, men ibland är omvårdnadsbehovet större än så. Ibland behöver du plats på ett vård- och omsorgsboende, ibland behöver du växla mellan att bo hemma och på ett boende. Trelleborgsbon Margareta Delinder har under sommaren kommit i kontakt med kommunens korttids- och växelvård.

 • Rivningsarbetet i gång på Övre

  Rivningsarbete i gång på Övre

  I går började rivningsarbetet på den tidigare bussplanen Trelleborg Övre. Klockstapeln i byggnaden där Moxy tidigare låg har tagits tillvara och det finns förhoppningar om att klockan ska gå att reparera och få en ny placering.

 • Separerade föräldrar kan finna lösningar i samarbetssamtal

  Socialsekreterarna (från vänster) Catharina Winge, Moa Sjögärd och Moa Malm erbjuder samarbetssamtal för de separerade föräldrar som vill förbättra sin kommunikation och hitta lösningar som blir bra för barnen.

  Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun erbjuder möjlighet för separerade föräldrar att hitta gemensamma lösningar med barnen i fokus. Nu går det att ansöka om samarbetssamtal direkt via kommunens webbplats.

 • Forskare med fokus på Alzheimers och artros träffas i Trelleborg

  Världsledande forskare inom de två högaktuella områdena Alzheimers sjukdom och artros kommer under veckan att samlas till en konferens i Trelleborg. Syftet med konferensen är att skapa möjlighet till utbyte mellan forskare från tillsynes skilda forskningsfält.

 • Vädjan från söt kanin gav 56% färre fimpar på marken

  Synliga askkoppar får fler att fimpa rätt.

  I våras genomfördes ett projekt för att minska nedskräpning av fimpar på busshållplatser i Trelleborgs, Lunds och Ystads kommun. Utvalda hållplatser fick sällskap av nikotinkaninen som försökte sluta röka. Gula synliga askkoppar sattes upp på busshållplatserna och gröna rutor visade vägen till askkopparna.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 50 , Nästa