Nyheter med etiketten "Nyhet"

 • Sportlov på Trelleborgen med vikingasagor

  Var det så här Harald Blåtand såg ut?

  Kom och lyssna på vikingasagor under sportlovet. Vikingamuseet på Trelleborgen håller öppet för sportlovslediga den 19 och 20 februari. Förboka en plats runt eldstaden för att lyssna på sagor om knsasiga ting och vikingar från när och fjärran. Man vet aldrig vad som lurar i mörkret.

 • Anställningsstopp ärende för nya styrelsen

  När den nyvalda kommunstyrelsen samlas till sitt första möte för mandatperioden, i morgon onsdag 9 januari, handlar ett av ärendena om att omedelbart införa anställningsstopp i kommunen. Anledningen är osäkerheten kring det ekonomiska läget i kommunen i år.

 • Trelleborg nominerat till innovationspris

  Trelleborgs kommun har nominerats till utmärkelsen Årets Innovativa kommun tillsammans med ytterligare tretton kommuner. Trelleborg nomineras för två projekt – Samordnad varudistribution och Innovationsupphandling. Den 7 mars avgörs vem som får priset vid konferensen Future & Welfare 2019 som hålls i Malmö.

 • Rivstart för arbetet med ny organisation

  Nästa vecka startar det praktiska arbetet kring den nya förvaltningsorganisationen i Trelleborgs kommun. Den politiska nydaningen trädde i kraft redan vid årsskiftet och i juldagarna pågick ett intensivt arbete med att få allt på plats. Många nya politiker valdes vid kommunfullmäktiges möte den 17 december, bara några få arbetsdagar innan de skulle starta sin tjänstgöring.

 • Ny matteslinga i Albäck

  Matteslingan i Albäck med bilder av Joakim Larsson.

  Nu finns nya frågor med tre uppgifter per station på matteslingan i Albäck! Matteslingan är en cirka 500 meter lång naturslinga i Albäcksskogen med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer.

 • Ishallens öppettider

  Ishallen på Söderslättshallen

  Ishallen på Söderslättshallen har öppet för allmänhetens skridskoåkning på särskilda öppettider. Det kostar  30 kronor per person med endast kontant betalning. Fritidsbankens skridskor finns för gratis utlåning i anslutning till ishallen.

 • Inlämning av julgranar efter jul

  Vill du bli av med din julgran när den gjort sitt efter helgerna och samtidigt bidra till att granen omvandlas till fjärrvärme?

 • För hundra år sedan – Trelleborg hjälper krigsoffren

  På sin väg hem till Stockholm anlände drottning Victoria till Trelleborg i slutet på juli 1919. Bilden är tagen vid hennes förlovning 1881.

  Om några dagar står ett nytt år för dörren och vi ska lära oss att skriva 2019. Det får tankarna att ila ett sekel tillbaka i tiden, till 1919. Det stora kriget, det som vi sentida barn kallar Första världskriget, är just till ända, men effekterna märks inte minst i Trelleborg.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 45 , Nästa