Vi jobbar hårt för att lösa det praktiska

Publicerad:

Kommunstyrelsens arbetsutskott tog i måndags beslut om ett åtgärdspaket för att stötta det lokala näringslivet som drabbats hårt i spåren av coronapandemin.

Zouhair Arabi Eter, chef för enheten Näringsliv, och hans medarbetare ansvarar för att samordna och följa upp punkterna i åtgärdspaketet för näringslivet i Trelleborg.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Zouhair Arabi Eter, chef för enheten Näringsliv, och hans medarbetare ansvarar för att samordna och följa upp punkterna i åtgärdspaketet för näringslivet i Trelleborg.

Listan med åtgärder involverar flera av kommunens förvaltningar som just nu gör sitt bästa för att så snabbt som möjligt kunna verkställa beslutet. Enheten Näringsliv har i uppdrag att samordna och följa upp arbetet.

Hur långt har ni kommit, är det några av punkterna som är klara ännu?

- En av punkterna är att förstärka Företagslotsen och den är vi klara med. Vi har satt ihop en grupp med representanter från olika delar i kommunen som är redo att stötta i frågor från företagarna, säger Zouhair Arabi Eter, enhetschef för Näringsliv.

- När det gäller övriga punkter så är de på gång och vi uppdaterar vår information och kontaktar berörda efterhand som vi har det praktiska klart.

Och hur kommer man i kontakt med Företagslotsen?

- Det är via kundtjänst på 0410-73 30 00 eller vår e-postadress naringsliv@trelleborg.se

Många undrar om punkten med subventionerade skolluncher till gymnasieelever, är det något du kan säga om det även om det inte är klart än?

- Vi jobbar hårt för att ta fram en lösning som är lätt att hantera för både företagen och eleverna. Min förhoppning är att vi kan gå ut med mer information till caféer och resaturanger under fredagen.

- Jag kan även nämna att det mat för avhämtning som gäller för att undvika att vi orsakar större folksamlingar.

Och Citykortet, blir det kanske en påskpresent istället för julklapp?

- Det blir en tidig julklapp i år kan man väl säga. Vi jobbar på att kunna dela ut det så snart vi bara kan!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?