Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Grafiktriennalen XVI 4.4-24.5

Publicerad:

Årets triennal lyfter fram den nordiska grafiken. Resultatet har blivit en utställning med 330 verk av 171 konstnärer från Island, Danmark, Norge, Finland, Åland och Sverige. En utställning med stor ämnesmässig bred i allt från träsnitt till fotogravyr.

Grafik av Juha Tammenpää
Foto: Juha Tammenpää Licens: © Copyright Grafik av Juha Tammenpää

Grafiktriennalen öppnade på Nationalmuseum 1965 och har alltsedan sedan dess visat på trender och aktuella tendenser inom den grafiska konsten. Grafiska sällskapet har hela tiden varit huvudman. I år görs triennalen i samarbete med Galleri Sander i Norrköping, Trelleborgs Museum och Kulturens Hus, Luleå.

Årets triennal, som är den 16:e i ordningen, har valt att lyfta fram den nordiska grafiken. Resultatet har blivit en utställning med 330 verk av 171 konstnärer från Island, Danmark, Norge, Finland, Åland och Sverige. En utställning med stor ämnesmässig bred i allt från träsnitt till fotogravyr.

I samband med triennalen presenteras boken »Press On!« – en färsk rapport om den nordiska konstgrafiken. Tjugosju grafikorganisationer, grafikverkstäder och skolor med konstgrafisk utbildning presenterar sig med text och foto i boken. Dessutom har man producerat en matig katalog med bilder och presentationer av deltagande konstnärer.

Det är en stor och härlig utställning som på Trelleborgs museum fyller museets bägge lokaler för tillfälliga utställningar. Så är det också en utställning värd att titta länge på.

På grund av coronasituationen kan vi tyvärr inte att ha en vanlig vernissage, men här finns gott om plats för besökare, så varmt välkommen till en högst sevärd utställning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?