Barnahus Söderslätt är invigt - ska erbjuda trygg och barnvänlig miljö

Publicerad:

Polis, åklagare, socialtjänst samt barn- och ungdomspsykiatrin samlas under samma tak för att möta barn och ungdomar som misstänks ha blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp. På måndagen invigdes den gemensamma lokalen i Trelleborg.

Marie Sandholm (M), 1:e vice ordförande i socialnämnden, höll tal och klippte band när Barnahus Söderslätt invigdes.
Foto: Patrik Nyström Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Marie Sandholm (M), 1:e vice ordförande i socialnämnden, höll tal och klippte band när Barnahus Söderslätt invigdes.

Barnahus Söderslätt är ett samarbete mellan polis, åklagare, socialtjänst i Svedala, Trelleborg och Vellinge samt barn- och ungdomspsykiatri (BUP). Under en invigningsceremoni var representanter från samtliga aktörer samt politiker på plats. Marie Sandholm (M), 1:e vice ordförande i Trelleborgs socialnämnd, klippte bandet och förklarade verksamheten officiellt invigd.

- Det är glädjande att vi fått ett Barnahus. Genom det här samarbetet kan barn som blivit utsatta för olika former av övergrepp få bättre hjälp. De får träffa professionella i en trygg miljö som är anpassad för barn, säger Marie Sandholm.

Barnet är i fokus

Målgruppen för Barnahus Söderslätt är barn och ungdomar upp till 18 år som misstänks ha blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp. Syftet är att erbjuda barn ett bemötande som är anpassat utifrån barnets behov. De berörda parterna samverkar i en gemensam lokal i Trelleborg. Dit kommer den personal som behöver ta del av barnets berättelse så inte barnet behöver slussas runt till olika myndigheter och upprepa sin berättelse.

I samband med invigningen fanns samordnaren Ulrika Mogren på plats för att svara på frågor och visa runt i lokalen.

Mer information

Läs en intervju med Barnahus Söderslätts samordnare
Läs mer om verksamheten

Hjälpte informationen på den här sidan dig?