The Garden - ett underfundigt multikonstverk

Publicerad:

The Garden av malmökonstnären Jan Cardell visar allt från 3D-printade blomsterkroppar till metallskurna organismer som växer fram med ett rotsystem av sladdar och förgreningar som leder och laddar olika mekanismer till ljud. I Cardells trädgård har varje planta ett eget unikt sound. Ett sant multikonstverk!

En bild från utställningen The Garden av Jan Cardell.
Foto: Jan Cardell Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika En bild från utställningen The Garden av Jan Cardell.

Av konstnären Jan Cardell krävs inte bara konstnärlighet och hantverkskunnande. Han är också musiker, elektriker, mekaniker, kompositör, programmerare och hedersfysiker. Så studerade han också till ingenjör innan han började på konstskola.

Projektet The Garden byggdes för två år sedan med stöd av Konstnärsnämnden och elektronikexperten Tomas Nilsson. Nu är interaktiviteten förbättrad och trädgården har fått besök av äldre instrument-växter. De har dessutom utvidgats och fyllts med välbalanserade jordiga toner i måleri och en självspelande lyrisk harpa. Det är en utställning som i skönaste form tar plats och äger sitt unika ljud tillsammans med besökaren. Allt gjort med underfundighet.

Utställningen pågår 30 maj-6 september 2020
På grund av covid-19 har vi ingen formell invigning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?