Kulturskolans elever åker på lokal turné

Publicerad:

De vanliga konserterna blev inställda på grund av coronaviruset, men det hindrar inte Kulturskolans elever från att sprida musikalisk glädje. Nu avslutas terminen med en lokal miniturné där samtliga särskilda boenden i kommunen ska få besök.

Kulturskolans elever kommer bland annat att bjuda på piano och sång.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kulturskolans elever kommer bland annat att bjuda på piano och sång.

Du som bor på ett särskilt boende kommer de närmaste veckorna kunna njuta av levande musik, framförd av elever på Kulturskolan.

- Det blir ett sätt för eleverna att visa upp vad de kan, trots att vi har tvingats att ställa in vårens alla planerade elevkonserter på grund av coronaviruset, säger kulturskolechef Michael Nordberg.

Under några vardagseftermiddagar bjuder eleverna på framträdanden utanför de olika boendena. Det blir flöjt, gitarr, piano och sång. Vissa boende får besök av en fiolgrupp, Trelleblåsarna eller en brassduo.

- Vi hoppas att musiken kan sprida lite glädje för de boende, i den annorlunda och utmanande situation som hela samhället befinner sig i, säger Michael Nordberg.

Framträdandena görs under perioden 18 maj-4 juni.

Bakgrund

På grund av coronaviruset har Kulturskolan ställt in samtliga publika arrangemang, som uppträden, konserter och utställningar, som var planerade under vårterminen.

Undervisningen på Kulturskolan fortsätter som vanligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?